Öne Çıkanlar ezcane aşıklık İddialar KUTLAMA Sanal

Nestlé ve Starbucks’ın Küresel Kahve   İş Birliği Türkiye ile Büyüyor

Dünyanın 187 ülkesinde faaliyet gösteren gıda devi Nestlé, Starbucks ile yaptığı küresel anlaşmanın akabinde, Starbucks markasını Türkiye’deki tüketici ürünleri ve gıda hizmeti kanallarında genişletmek üzere harekete geçti. Nestlé’nin iki iş birimi, Nestlé Professional ve Nestlé İçecekler’in liderliğinde iş birliğinin ilk faaliyetleri başladı. 

Premium Kahve Karışımları Raflarda Yerini Alacak 

Anlaşmanın, Nestlé İçecekler İş Birimi liderliğinde yürütülen ayağında Nestlé Türkiye, Starbucks premium kahve karışımları ve Starbucks öğütülmüş kahve olmak üzere, portföyüne iki yeni kategori ekledi.  Starbucks kahve kategorisinde yer alan öğütülmüş kahvelerin yanı sıra premium kahve karışımları da Türkiye’de ilk kez tekli paket formatında Migros’larda satışa sunulmaya başladı.

 

Nestlé Professional, Ev Dışı Tüketim Kanalında 450 Noktada Starbucks Ürünleri Sunacak

İş birliğinin diğer ayağında, Nestlé'nin ev dışı tüketim alanında 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Nestlé Professional İş Birimi, Starbucks ürünlerini gıda hizmeti veren ev dışı tüketim noktalarında da sunacak. Şirket, Eylül 2020’de Starbucks markalı kahve ürünlerinin gıda hizmeti veren alanlarda pazarlama haklarını devralarak süper premium kahve köşeleri ile benzin istasyonu ve ofis kanalında 253 noktada, kahve severlere self servis hizmeti vermeye başladı. Ayrıca, Nestle Professional, otel, hastane ve eğitim gibi kanallarda Starbucks kahvesi sunan 197 ev dışı tüketim noktasında ürün ve çözümler ile destek sunacak. Nestlé Professional iş birimi, operasyon ve dağıtımdaki uzmanlığı ile Starbucks® lezzetlerinin ülkemizdeki erişilebilirliğini artıracak.  

 

“Türkiye İlklere İlham Veren Bir Ülke”

Kahveye büyük tutku ile bağlı olan iki ikonik markanın ülkemizdeki iş birliği kapsamında bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Nestlé Türkiye CEO’su Ansgar Bornemann: “Nestlé olarak globalde 150 yılı aşkın süredir, Türkiye’de ise 115 yıldır faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Türkiye her zaman Nestlé dünyasının ilklere ilham veren ülkelerinden biri oldu. Starbucks ile küresel düzeyde imzalanan lisans anlaşmasının faaliyete geçirilmesinde de önceliklerimiz arasında yer aldı. Dünyanın ilk Antep fıstıklı çikolatasını ürettiğimiz bu coğrafya şimdi ise, Türk damak tadına uygun olarak tekli paket formatında üreteceğimiz kahve karışımlarına ev sahipliği yapacak. Bu anlaşmalar sayesinde hem çok sevilen Starbucks® ürünlerinin süpermarket ve ev dışı tüketim kanallarında erişilebilirliğini artıracağız hem de portföyümüzün iki yeni kategorisini Türk Halkına sunacağız. Hem yeni ürün ve hizmetlerimizin hem de güç birliğimizin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Nestlé, 2018 yılında Starbucks ile küresel iş birliği anlaşmasına imza atarak Starbucks markalı ürünlerin ev ve sonra da ev dışı tüketim kanallarında satış, pazarlama ve dağıtım haklarını almıştı.

 

 

Nestlé Türkiye Hakkında: 

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, 1875 yılında süt bazlı bebek maması Farine Lactee ile Türkiye pazarına girdi. 1909 yılında Karaköy'de ilk satış ofisini açtı, 1927 yılında Feriköy'de ilk fabrikasını kurdu. Nestlé, 1933'te ilk fıstıklı çikolatası “DAMAK”, 1984'te ilk çözünebilir  kahve “NESCAFE” ve 1986’da çocuklar için üretilen çikolatalı toz içecek “NESQUIK” gibi birçok kategoriye Türkiye'de öncülük etti. 1989'da ilk kahve kreması “COFFEE MATE” ve 2002'de ilk hazır kahve karışımı “NESCAFE 3’ü1 Arada” ürünleri ile yelpazesini geliştirdi. 2001 yılında Nestlé, Türkiye'de su pazarına “NESTLÉ PURE LIFE” ile girdi ve bunu 2006'da ERİKLİ Su ile birleştirdi. Nestlé, hem dünyada hem de Türkiye'de faaliyetlerini genişletmeye devam ederek, 2007'de Novartis Tıbbi Beslenme Birimi'ni ve 2012'de globalde Pzifer Nutrition'ı satın alarak SMA bebek mamasını çalışmalarına kattı ve operasyonlarına tıbbi beslenmeyi de ekledi. 

Bugün Türkiye’de 10 farklı kategoride 800’ü aşkın ürünü ve 50’ye yakın markasıyla faaliyet gösteren Nestlé, Bursa'daki dört fabrikasında üretim ve ihracat faaliyetlerine devam ediyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21