Öne Çıkanlar Btü BUSİAD Kedi BTSO Türkiye

Tat Gıda, 2020 Yılında 167 milyon TL net dönem karı elde etti

Uzun vadeli iş planları çerçevesinde ana faaliyet alanı olan ve toplam karlılığı içinde daha yüksek paya sahip salça, domates ve konserve ürünleri iş koluna odaklanma kararı alan Tat Gıda, bu yönde önemli adımlar attı. 2021 yılının ocak ayında, süt ve süt ürünleri iş kolundaki tüm varlıkların satışına yönelik sözleşme imzalayan Tat Gıda, makarna ve unlu mamüller iş kolunda faaliyetin durdurulması sonrasında 2020 yılında geriye kalan varlıkların satışını da tamamladı.

Toplamda 167 milyon TL net kar açıklayan Tat Gıda; ana faaliyet alanı salça, domates ve konserve iş kolundan 71 milyon TL net kar elde etti. 2020 yılında “durdurulan faaliyetler” altında yer alan makarna ve unlu mamuller iş kolundaki gayrimenkul ve diğer varlıkların satışından 72 milyon TL; süt ve süt ürünleri iş kolundan ise 24 milyon TL net kar elde edildi.

2020 yılında odaklanarak büyümeye devam edilen salça, domates ve konserve iş kolundan 803 milyon TL, durdurulan faaliyetler altında yer alan süt ve süt ürünleri iş kolundan ise 694 milyon TL ciro edildi.

Tat Gıda’nın faaliyeti devam eden salça, domates ve konserve ürünleri iş kolunda ihracatı %131 artış ile 217 milyon TL olarak gerçekleşirken, brüt karı %48 artış ile 254 milyon TL, faaliyet karı %47 artışla 122 milyon TL oldu. FAVÖK ise %59 artış ile 134 milyon TL’ye yükseldi. 

Salça, domates ürünleri, konserve ve ketçap denince ilk akla gelen, Türkiye’nin pazar lideri markası Tat Gıda 2020 yılında da liderliğini sürdürdü

Tat Gıda Genel Müdürü Oğuz Aldemir, 2020 yılına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Beklenmedik bir pandemi süreciyle karşılaştığımız ve etkilerinin devam ettiği bu dönemde tarımın sürdürülebilirliği ve güvenilir gıdaya ulaşmanın tüketici ve ekonomimiz için ne derece stratejik bir öneme sahip olduğunu bir kez daha gördük. Gıda sektörü için zor bir yıl olsa da her türlü koşulda tüketici beklentilerini göz önünde tutarak, yenilikçi, hızlı ve çevik bir şekilde hareket ederek 2020 yılını bir önceki yıla göre başarıyla tamamladık. Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden birisi olmaya devam ettik ve 2020 yılında salça, domates ve konserve ürünleri işimizde 803 milyon TL ciro ve %45 büyüme kaydederek bu alandaki gücümüzü ortaya koyduk. Bu zorlu süreçte çalışma arkadaşlarımın göstermiş olduğu yüksek feragat ve başarı ile birlikte finansal anlamda olduğu kadar pazar payları açısından da başarılı sonuçlar elde ettik. Güven ve kaliteli hizmet anlayışımızla müşterilerimize her zaman daha iyisini sunmak ve her koşula hızla adapte olarak çalışmalarımıza var gücümüzle devam etmek önceliğimiz olmaya devam edecek. Önümüzdeki dönemde pazar lideri olduğumuz Tat ürünleri iş birimine daha fazla odaklanarak ve yatırımlarımızı artırarak, sürdürülebilir karlılık ve hızlı büyümemizi devam ettirmeyi hedefliyoruz.” 

2020’de Tat Gıda yurtdışında odaklı ve karlı büyüme stratejisi ile büyüdü

İhracatın, Tat Gıda’nın sürdürülebilir ve karlı büyüme hedefleri içerisinde önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Aldemir: “Bugün 38 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz ve yurtdışı pazarlarda tüketicilerimizin beklentilerine uygun ürünleri kendilerine sunuyoruz. Mevcut ülkelere yaptığımız ihracatın yanında, yeni pazarlara girmek konusunda kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Pandemi koşullarına rağmen 2020 yılı içerisinde Irak ve Avrupa pazarında önemli anlaşmalara imza attık. Güvenli ve sağlıklı üretim süreçlerimizle, ihracat faaliyetlerimizde 2020 yılı içerisinde bir önceki seneye göre ciromuzda yüzde %131 büyüme elde ettik. Bu büyümenin arkasında güvenli tedarik zincirimiz, lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeyen ürünlerimiz ve yenilikçi teknolojilerimiz yer alıyor.

Uzun yıllardır faaliyet gösterdiğimiz süt ve süt ürünleri kategorisinden odaklı ve karlı büyüme stratejimiz doğrultusunda çıkma kararı aldık. Satış anlaşmasının ocak ayında imzalanması üzerine, başta Rekabet Kurulu onayı olmak üzere resmi işlemlerin tamamlanmasını takiben devir sürecini sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Bundan sonra yolumuza ana iş kolumuz olan salça, domates ve konserve ürünleri kategorisinde, Tat markamız ile yeni yatırım fırsatları gözeterek hem yurtiçinde hem de yurtdışında odaklı ve karlı bir büyüme stratejisi ile güçlenerek devam edeceğiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.