Öne Çıkanlar Tofaş Btü Gençler Yankı BUSİAD

YENİ ÜRÜN GÜVENLİĞİ KANUNU   BEBEK VE ÇOCUK ÜRÜNLERİNİN ONLINE SATIŞINI DA GÜVENCE ALTINA ALIYOR

Bebek ve çocukların güvenli bir şekilde yetişmesinde büyük bir öneme sahip bebek ve çocuk ürünleri, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından 12 Mart 2021 tarihinden itibaren online kanallarda da denetlenmeye başlandı. Bebek elektroniğinden oyuncaklara kadar birçok ürün bu denetlemeye tabi tutulurken, çocukları konusunda hassasiyet gösteren ebeveynlerin, internetten ürün satın alırken son derece dikkatli olması gerekiyor. Bebek elektroniği sektörünü Türkiye’ye getiren Weewell’i ve 0-3 yaş için eğitici oyuncuklar sunan Bondigo’yu çatısı altında barındıran Ulusal Elektronik’in Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Karaaslan, çocukların gelişimine etki eden ürünlerin seçimi konusunda ebeveynleri uyarıyor. 

Ebeveynler İnternetten Güvenli Ürün Seçiminde Bilinçleniyor

 

Bebek ve çocuk ürünleri; kimyasal, hijyenik, alevlenebilirlik, fiziksel ve mekanik kategorileri dahilinde bazı riskler içerebileceğinden, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında artık e-ticaret kanalında da denetleniyor. Tüm bu risklere maruz kalınmaması için, ebeveynlerin internet alışverişlerinde belirli prosedürleri yerine getiren güvenilir ürünleri seçmeye özen göstermesi gerekiyor. Ulusal Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Karaaslan, bu riskleri barındıran ürünlerin, ebeveynlere ve çocuklara ulaşmadan önce yasaklanması ve toplatılması gibi başlıca yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirtti. Tunç Karaaslan, güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerin, ortak bir Piyasa Gözetimi ve Denetimi platformu olan GÜBİS’te (Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi) ebeveynler tarafından takip edilebileceğini ifade ediyor.

 

Çocuk Gelişiminde Güvenli ve Eğitici Oyuncak Seçimi

 

Ebeveynlerin, çocuklarına internet üzerinden sipariş ettiği oyuncak seçiminde dikkatli olması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre bir ürünün oyuncak olup olmadığının değerlendirilmesine ilişkin birtakım kriterler bulunuyor. Bu kriterler arasında; oyun değeri, ambalaj tanıtımı, niyetlenilen kullanım, öngörülen kullanım, ebatlar, satış yeri, satış fiyatı, işaretlemeler ve ayrıntılar yer alıyor. 0-3 yaş için eğitici oyuncuklar sunan Bondigo, ürettiği oyuncaklarla tüm bu kriterleri karşılıyor ve aynı zamanda sağlık açısından son derece hassas olan bebek ve çocukların güvenli gelişimine katkıda bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.