Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

ALBARAKA TÜRK HAT KOLEKSİYONU AMSTERDAM’DA

Katılım bankacılığı alanındaki başarısını, kültür ve sanat alanında da sürdüren Albaraka Türk, klasik Türk İslam sanatlarını kalıcı hale getirmek, gelecek nesillere aktarmak ve tüm dünyada tanıtımını gerçekleştirmek hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, köklü medeniyetimizin önemli bir mirası olan hat sanatını yaşatmak ve bu sanatı dünyaya tanıtmak amacıyla hareket eden Albaraka Türk, Klasik Türk İslâm sanat dallarından hat-tezhip ve ebru sanatından oluşan ‘Albaraka Hat Koleksiyonu’nu bu kez Hollanda Amsterdam’da sanatseverlerle buluşturdu.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü’nde; Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ, ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 11 Ekim 2019 Cuma günü açılışı gerçekleştirilen Hat Sergisi, 25 Ekim 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergide; Albaraka Hat Koleksiyonuna ait eserler yer alıyor.

“Farklı coğrafyalarda ve farklı ülkelerde sanatseverlerle buluşmaya devam edeceğiz”

Bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra kültür sanat alanında özellikle hat sanatına verdikleri önem gereği uzun süredir çalışmalarda bulunduklarını belirten Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ, “Dünyanın dört bir yanında hat, tezhip ve ebru sanatının gelişmesi, tanınması ve tanıtımı için önemli adımlar atıyoruz. Bu kasamda Hollanda Amserdam’da açtığımız bu sergide, Albaraka Hat Koleksiyonu’nun önemli eserlerinden oluşturduğumuz bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar koleksiyonumuza ait sanat eserleri Amerika Birleşik Devletleri, Küba, Macaristan, Polonya, Avusturya, Almanya ve İngiltere’de sergiledik. Dünyanın farklı noktalarında sergilediğimiz eserlerimizi şimdi de Amsterdam’da sanatseverlerle buluşturmak ayrı bir mutluluk. Dikkatli ve özenli bir çalışma sonunda Albaraka koleksiyonuna dahil ettiğimiz ve sergilediğimiz bu eserlerin, devraldığımız kültürel mirasın aynı sorumlulukla gelecek nesillere taşınması için ilham kaynağı olacağını umut ediyoruz. Albaraka Hat Koleksiyonu Sergimizi önümüzdeki dönemde farklı coğrafyalarda ve farklı ülkelerde sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.