banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Aygaz, Standardizasyon Zirvesi'nde Standardizasyona Katkı Ve Katılım Ödülünün Sahibi Oldu

Ankara, 17 Ekim 2018 - Aygaz, Dünya Standartlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen zirvede, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uluslararası Standartlara Yön Ver” temalı Standardizasyon Zirvesinde Standardizasyona Katkı ve Katılım ödülünün sahibi oldu.

Aygaz’ın Ayna Komite ve standart hazırlama çalışmalarına verdiği katkılar nedeniyle layık görüldüğü ödülü Aygaz adına Teknik ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Ali Kızılkaya, TSE Başkanı Sayın Adem ŞAHİN ve TOBB Başkanı Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU eşliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK‘ın elinden aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın himayesinde, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetleriyle gerçekleştirilen zirve, 17 Ekim 2018 tarihinde Ankara TOBB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Uluslararası standardizasyon kuruluşları ISO, IEC, CEN ve CENELEC’in tam üyesi olan TSE’nin farkındalık oluşturma faaliyetlerin kapsamında düzenlenen zirveye, sektöründe lider firmalar üst düzey yöneticileriyle katıldı.

“Özel Sektör Bakış Açısıyla Standardizasyon”, “Uluslararası Standardizasyon Sahası”, “Standardizasyona İş Dünyasının Katılımı”, “Sanayicinin Standardizasyona Katılıma Dair Kısıtları”, “Uluslararası Standardizasyonun Yolu” başlıklı oturumların gerçekleştirildiği zirvenin sonunda sanayiciler TSE’den beklentilerini de dile getirdi.

Zirve sonunda, uluslararası standartlara katılımın yolu olan Ayna Komitelere üye olarak, uluslararası standartların hazırlanmasına Türkiye adına önemli katkılar sunan Aygaz, Standardizasyona Katkı ve Katılım ödülünü almaya hak kazandı.

Ayna Komiteler nasıl çalışıyor?

Türk Standartları Enstitüsü, Uluslararası Standartlar Kuruluşları (ISO ve IEC) ile Avrupa Birliği Standartlar Teşkilatları olan CEN ve CENELEC’nın üyesi. Bu kuruluşların standart hazırlama çalışmalarını yürüten teknik komitelere üye olan TSE, uluslararası ve AB standart hazırlama çalışmalarına katılıyor. Türk sanayisini ilgilendiren konularda standart hazırlanması için çalışmalar yürütüyor. Standart hazırlama çalışmalarında en önemli unsur ise ulusal mutabakat olarak öne çıkıyor. Bu amaçla, özel sektör, kamu, üniversite, sivil toplum örgütleri, tüketiciler gibi konuyla ilgili paydaşların görüşleri alınarak, ulusal, bölgesel veya uluslararası standartlar henüz hazırlık aşamasındayken çalışmaya yansıtılması sağlanıyor.

Ayna Komiteler (Mirror Tehnical Committees-MTC), ISO, IEC, CEN ve CENELEC teknik komiteleriyle paralel çalışan, bu komitelerin ulusal yansımaları olarak sektörlerden gelen talepler doğrultusunda TSE tarafından kuruluyor. Ayna komitelerde sekreterya hizmeti de TSE tarafından veriliyor. Söz konusu komitelere üye olanlara sektörleriyle ilgili son gelişmeler düzenli olarak iletilip ve ülke görüşünün hazırlanmasında katkıda bulunmaları talep ediliyor.

Aygaz Hakkında


Koç Topluluğu’nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye’nin 14. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye’de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren, Aygaz; LPG’nin tüpgaz, otogaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra LPG basınçlı kap ile aksesuarları üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 2.359 tüpgaz bayisi ve 1.710 otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 40’tan fazla ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpleri her gün 60 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyondan fazla araç Aygaz’ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez, tesisler, bayiler, istasyonlar ve tankerler olmak üzere 25 bini aşkın kişiye yarattığı iş imkânı ile 55 yılı aşkın süredir Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21