Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

BURSA DÜNYAYA İLAHİYATÇI YETİŞTİRİYOR
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gören 70 ülkeden yaklaşık 900 yabancı uyruklu öğrencinin katılımıyla ‘Bursa dünyaya ilahiyatçı yetiştiriyor’ programı düzenlendi.


Merinos AKKM’de bu yıl 7.si düzenlenen gecede, öğrenciler çeşitli skeç, şiir dinletisi ve sahne performansları sundu. Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci ve konuklar katıldı.


Yoğun katılımın gözlendiği gecede, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin, “Fakültemiz dünyanın dört bir tarafından ilgi görüyor. Biz 33 yıldır yabancı ülkelerden gelen öğrencilere de eğitim sunuyoruz. 1985 yılında sadece 1 öğrenci ile çıktığımız bu yolda her geçen gün daha çok çalışarak, özveri ile öğrencilerimizin sayısını ve bilgi birikimini arttıracağız” ifadelerini kullandı.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ise, “Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ortaya attığı bir fikir, bir hayal ham dolsun bugün bir çığ haline gelebilmiş.


Çocuklarımızın gittikleri yerlerde kendi ömürleri yettiği sürece edindikleri bilgi birikimini bir çığa dönüştüreceklerinden hiç şüphem yok. Başta çocuklarımıza ve bu projeye gönül vermiş herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.


Düzenlenen geceye katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Çok kıymetli İlahiyat Fakültesi mezunu büyüklerimiz var. Ümit ediyorum ki, burada eğitim gören öğrenciler ülkelerine geri döndüklerinde İslam dininin birleştirici, barış ve kardeşlik dini olduğunu en güzel temsil eden bireyler olacaklardır. Aldıkları eğitim karşılığında kendi coğrafyalarında bıkmadan, yorulmadan ilim ve irfan dağıtacaklardır” şeklinde konuştu.


Gecenin sonunda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdurrahman Çetin tarafından MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca Fakülteye ve Bursa İlahiyat Vakfına emeği geçenlere de teşekkür plaketi verildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21