banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

HERKESİN ORTAK PAYDADA BULUŞTUĞU ÇALIŞMA BARIŞININ GÜÇLENDİRİLMESİ ÖNEMLİ

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atanan Ahmet Erdem’in de yer aldığı ziyarette güncel konular ile çalışma hayatı, istihdam ve sosyal sorumluluk projelerine ilişkin konular konuşuldu. Ziyarette konuşan MÜSİAD Ankara Başkanı ve DEİK Türkiye – Endonezya İş Konseyi Başkanı İlhan Erdal, Bakan Selçuk’a hayırlı olsun dileklerini ileterek yeni görevlerinde başarılar diledi. Başkan Erdal, çalışma hayatında yaşanan bazı sıkıntılara değinerek çalışma barışının tam anlamıyla tesis edilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının hem işveren hem de çalışan açısından olumlu etkileri olacağını belirtti. Erdal, “Yeni sistem hiç kuşkusuz her alanda olduğu gibi iş dünyasında da yeni bir heyecan ve motivasyon oluşturmuştur. İşverenler olarak ülkemizin kalkınması, büyümesi ve yeni istihdam sahaları açmak adına bizler de çalışmalarımıza devam ediyor, sosyal sorumluluk projelerimizi hayata geçiriyoruz. Daha etkin ve verimli bir çıktının alınması için firmaların önünü açacak reformların sürdürülebilir kılınması en büyük temennimizdir. Özellikle hem çalışanı hem de işvereni koruyan,uluslararası normlar ve tarafsız bir sistemle, herkesin ortak paydada buluştuğu çalışma barışının güçlendirilmesini oldukça önemsiyoruz. Bununla birlikte firmaların küresel ticarette rekabet gücünü artırıcı düzenlemeler ve kamu alımlarında yerli önceliği yatırımcılara güç verecektir. Dünya’da değişen ve dönüşen ekonomik sınırlara ve yeni iş modellerine daha güçlü bir şekilde entegre olacak bir vizyon son derece önemli” dedi.

"Çalışmalarımızda insana öncelik veriyoruz"

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk heyete teşekkür etti. Bakan Selçuk, iki önemli bakanlığın birleştirilmesiyle yeniden yapılandırılan Bakanlığın yeni dönemde yapılacak çalışmalarına değinerek, “Tüm çalışmalarımızda insana öncelik veriyoruz” dedi. İşsizliğin tek haneye düşmesinin önemli olduğunu belirten Bakan Selçuk, işsizlik rakamını yüzde 5 seviyelerine çekmek için İŞKUR başta olmak üzere destek ve teşviklerini sürdüreceklerini kaydetti. Bakan Selçuk, “Ülkemiz son 16 yılda çok büyük değişimler ve gelişmeler gösterdi. Bu değişim sürecinin en büyük mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 24 Haziran’da yeni bir yönetim sistemine başladık. Görev süresince ortak akıl, birlikte başarma ve biz olma bilinciyle çalışacağız. Çeşitli çalıştaylarla, seminerlerle ve programlarla bütün sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini almaya devam edeceğiz’’ dedi.

Ziyaretin sonunda MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Bakan Selçuk’a Osmanlı döneminden gelen, ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödeme geleneği olan Zimem Defteri takdiminde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21