Öne Çıkanlar corona İhsaniye Revizyon BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

İnsanlar artık deneyimi tercih ediyor
Gelecek vizyonuyla 25 yıllık deneyimini birleştiren Management Centre Türkiye (MCT)’nin düzenlediği &NOW Business&Tech Week, dünyanın lider isimlerini bir araya getirdi.

BCG ana bilgi sponsorluğu ve Garanti Bankası ve Vestel’in ana sponsorluğunda ‘i marketing’ konsepti ile hayata geçirilen &NOW Pazarlama Zirvesi’nde konuşan en beğenilen şirketlerin Yaratıcı Danışmanı Management Centre Türkiye CEO’su Tanyer Sönmezer, hayal etmenin önemine değinerek, “Teknoloji pazarlamanın en iyi dostudur. Farklı iletişimlere ihtiyaç var. Artık insana değer katmayan stratejiler hatırlanmıyor” dedi. Zirvede dünyanın dört bir yanından gelen düşünce liderleri katılımcılara pazarlamanın geleceğine dair şifreler verdi.

“Fikirler bebekler gibidir”

Satış rekorları kıran “The Strategy Book” ve “Now” kitaplarının yazarı Max McKeown, zirvede yaptığı konuşmasında insanların geleceği nasıl şekillendirdiğini anlattı. McKeown, “Fikirler de bebekler gibidir; güzelleri, çirkinleri, sevimlileri vardır ama hepsi henüz olgunlaşmamıştır. İnsanlar üzerinde çalıştığı fikirleri faydalı hale getirmeli. İnsanlık tarihi boyunca fikirler değişim dalgaları oluşturdu. Bu dalgaları biz yarattık, yeniliklere açık olmamız gerekiyor” dedi.

“Müşteri ilk sırada gelir”

Ünlü Pazarlama Profesörü ve Wikibrands kitabının yazarlarından Mike Dover, “Teknoloji ve müşteri bağlılığı” başlığındaki konuşmasında, dünya çapındaki şirketlerin izlediği stratejilerden örnekler sundu. Amazon’un müşteri bağlılığı yaratmak adına zaman zaman karlılığı ikinci plana attığını belirten Dover, “Bugün müşteri beklentileri her şeyin öncesinde geliyor. Hızın tercih sebebi olduğu yeni dünyada, veri analizine güvenmek zorundasınız” dedi.

“Artık ambalaj değil google araması önemli”

Salesforce.com Pazarlama Analiz Bölüm Başkanı Mathew Sweezey, geleceğin pazarlama dünyasına dair ipuçları verdi. “Geçmişte müşteriler bir ürünü satın alırken ambalajıyla ikna oluyordu. Şimdi ise ‘google’ aramasında çıkan sonuçlar aynı etkiyi yaratıyor” diyen Sweeey, “Artık insanlar deneyimi tercih ediyor. Hizmetini müşterisine göre filtreleyen ve sunan bir internet sitesi, yüzde 30 oranında büyüdü. Müşterilerin teknoloji değil hızlı çözüm istediği unutulmamalı” ifadesini kullandı.

“Çin’de dilenciler QR kod kullanıyor”

2015’te en iyi pazarlama kitabı seçilen “When Digital Becomes Human”ın Yazarı Steven Van Belleghem, ‘Yarından sonraki müşteriler’ başlıklı sunumunda güçlü fikirlerin ve müşteriye değer katan hamlelerin her zaman başarılı olacağına değindi. Van Belleghem, “Pazarlama profesyonelleri müşteriye değer katan işlerin altına imzasını atmalı. İnsanların hayatını hızlandıran fikirler tüm dünyada kabul görüyor. Örneğin Çin’de dilenciler bile QR kodla para alıyor! Yarın başarılı olmak için bir sonraki güne bakmalı ve en güçlü yanımızı ön plana çıkarmalıyız” diye konuştu.

“Başarıya giden yol müşteri isteğinden geçiyor”

“Müşteriye istediği şeyi verin” diyen Silikon Vadisi girişimcilerinin aranan gurusu Ryan Holiday, “İnstagram önceden farklı bir uygulamanın içerisindeydi. Ancak müşteriye kulak verdiler ve insanların istekleri doğrultusunda stratejilerini geliştirdiler. Başarıya giden yol, müşterilerin isteklerinden geçiyor” ifadesini kullandı. Müşteriyi tutmanın kazanmak kadar önemli olduğunu belirten Holiday, teknoloji devi firmalardan Apple’ın da başarıyı bu şekilde yakaladığının altını.

“Krizden fikir yarattık”

Girlsmeetdress.com internet sitesiyle Avrupa çapında kıyafet kiralayan Anna Bance, başarısını ‘paylaşım ekonomisine’ borçlu olduğunu söyledi. Bance, “Ekonomide yaşanan sıkıntılar bize bir yol gösterdi. ‘Paylaşım ekonomisi’ üzerine yoğunlaşıp bu fikri bulduk. Kadınlar gardrobunun sadece yüzde 20’sini kullanıyor. Bu parlak fikri teknolojiyle birleştirerek başarılı bir internet sitesi kurduk.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22