Öne Çıkanlar psikoloji turizm Akbaş KKTC Atlet
banner13

SİİRT'E YILDIZ YAĞMURU
Bu yıl ilki gerçekleştirilen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali halkın yoğun ilgisi ile başladı. Açılış töreninde Sanatta 50.Yıl Ödülü’nü ünlü sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu alırken Yaşam Boyu Onur Ödülü ise sinemanın emektarları Hülya Koçyiğit ile Bulut Aras’a takdim edildi.

Siirt halkı tarafından merakla beklenen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali 7 Mayıs Pazartesi günü başladı. 5 gün boyunca panel, senaryo ve sinema atölyeleri ile ücretsiz film gösterimlerinin gerçekleşeceği festivalde; Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel kategorilerinde yer alan kısa filmler yarışacak.

TÜRK SİNEMASININ DUAYENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sanatta 50. Yıl Ödülü’nü yapımcı Birol Güven’in elinden alan ünlü sinema sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu, Sanatın mucizesi ve barışçılığı aydınlık şehrinizden eksik olmasın. Sanatın kurtarıcılığına mutlaka sarılmak gerekir. Bizim ülkemiz de sadece sanatla kalkınacaktır. Siirt’ten başlamak bambaşka bir duygu” dedi.

Yaşam Boyu Onur Ödülleri ise sinemanın emektarları Hülya Koçyiğit ve Bulut Aras’atakdim edildi. Ödülünü alırken konuşma yapan Koçyiğit, “Kısa filmler sinemanın temelini oluşturur. İlgi gösterip bu filmleri seyretmenizi umuyorum. Çünkü her biri emekle ve heyecanla çekildiler. Yarışanları da kazananları da şimdiden yürekten kutluyorum. Böyle güzel bir festivalin böyle bir coğrafyada yapılıyor olması çok doğru bir tercih olmuş. Bugünlerde hepimizin sanata, sanatçıya, sanatın erdemlerine çok ihtiyacı var” dedi.

GÖKSEL’E İLHAM VEREN BELGESEL FESTİVALDE

Açılış töreninde konser veren Göksel “Siirt’e ilk defa geldim. Batman’dan Siirt’e gelirken yol beni etkiledi. Bir kez daha gelip bölgeyi dolaşacağım” dedi. Festivalin ilk gününde hazırlanan belgesel videoların içeriğini seyreden Göksel ““Sen Orda Yoksun” şarkımı Metin Erksan’ın yönettiği “Sevmek Zamanı” filminden esinlenerek yazmıştım. Bu filmin de festivalde olması güzel bir tesadüf oldu benim için” diye konuştu.


Törende ayrıca Birol Güven, Berat Yenilmez, Aydın Sarman, Deniz Oral, Faruk Sofuoğlu ve Mustafa Kemal Kuruçay’a teşekkür plaketi verildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.