Kategoriler

Nilüfer Belediyesi UCLG MEWA Turizm Komitesi'ne Üye Oldu

Nilüfer Belediyesi, UCLG-MEWA Turizm Komitesi’nin Şanlıurfa’da düzenlediği Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu’na katıldı. Forumda, sunum yapan Nilüfer Belediyesi’nin Turizm Komitesi’ne üyeliği kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Turizm Komitesi’nin Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde düzenlediği Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu’na katıldı. 13 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen forumda sürdürülebilir kalkınma, yerel yönetimlerin rolü ve turizmin çeşitlendirilmesi konuları tartışıldı. Bakan, belediye başkanları, UCLG yetkilileri, ekonomist, arkeolog, turizm uzmanları ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin katıldığı forumda, “Ekonomik Kalkınma ve Turizm için Ulusal Strateji Planları”, “Turizm Potansiyeli: Mevcut Zorluklar ve Çözüm Önerileri”, “Gastronomi Turizminin Ekonomiye Katkısı” ve “Kent Turizmi ve Akıllı Destinasyonlar” başlıklı oturumlar düzenlendi. Ayrıca kentleşme ve sürdürülebilir yerel kalkınmada turizmin potansiyeli ve rolü konuşuldu.

Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu kapsamında düzenlenen UCLG-MEWA Turizm Komistesi’nin idari toplantısına, Nilüfer Belediyesi’nden Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pınar Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Başkan Danışmanı Hande Koç ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Eirini Kalogeropoulou Yalçın’dan oluşan heyet katıldı. Nilüfer Belediyesi heyeti katılımcılara, doğa turizmi alanında uygulanan “Mysia Yolları” Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları projesini sundu. Nilüfer Belediyesi’nin ve diğer dokuz yerel yönetimin UCLG-MEWA Turizm Komitesi’ne yaptıkları üyelik başvuruları, yapılan genel oylama sonucu kabul edildi.Böylelikle Nilüfer Belediyesi de UCLG-MEWA Turizm Komitesi üyeleri arasına girdi.

 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı
Bursa
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde
Bursa
BUÜ’den üniversite-sanayi işbirliğinde bir adım daha
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yenişehir’de can dostlarına geçici barınma merkezi
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
MUDANYA HALİTPAŞA MAHALLESİNDE ; HEYELAN VE ENFEKSİYON TEHLİKESİ
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa TB'de Coğrafi İşaretli Ürünler İstişare Toplantısı
Bursa
İnegöl'de istihdama katkı sürüyor
Bursa
Bursa’ya aşık bir sanatçı: Mehmet Çevik
Bursa
Nilüfer’de “Üç Fidan”a duygu dolu anma
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Hıdırellez, Mudanya'da coşkuyla kutlandı