Kategoriler

YÜKSEK İHTİSAS'TAN YENİDOĞANDA BÜYÜK BAŞARI!

“Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği” kapsamında ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın Türkiye’deki ilk yetki belgesini Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi alırken, program doğrultusunda ilk sertifikasyon eğitimi Bursa, İstanbul, Balıkesir, Bayburt ve Bitlis illerinden gelen 7 hemşirenin katılımıyla gerçekleştirildi.


Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen eğitimde katılımcılara yenidoğan bakımı ilgili çeşitli bilgiler aktarıldı. 3 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilirken, sertifika programına Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastane yöneticileri ve personeller de katıldı.


Sertifika programında konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın ülke çapında ilk defa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verildiğine dikkat çekti. Yenidoğan konusunda bu vizyonu sürdüreceklerini belirten Dr. Akan, “Hastanemizde mümkün olduğunca güçlü altyapıya sahip ve aynı zamanda bu konudaki yetkinliği tescillenmiş arkadaşlarımızın istihdamına önem vereceğiz. Bizler yenidoğanda optimal seviyede hizmet veren merkez olmak istiyoruz. Yüksek İhtisas’ı bütün parametreleri ile birlikte ve özellikle de yenidoğanda tescillemek istiyoruz” dedi.


Türkiye Başarılı


Anne ve bebek sağlığı konusunda ülke olarak çok önemli çalışmalara imza atıldığının altını çizen Dr. Akan, “Bunun neticesinde anne ve bebek ölümlerini önlemede iyi bir seviyeye geldik. Anne ve bebek sağlığındaki başarı, bir ülkenin sağlıktaki kalitesinin tescilidir ve ülkenin gelişmişlik düzeyini belirten uluslararası kriterlerden birisidir. Eğer siz anne bebeğin sağlığını koruyabilmişseniz ve buna bağlı olarak ölümleri azaltabilmişseniz, bu durum birçok şeyi yapabileceğinizin işaretidir” şeklinde konuştu.


Akan’ın konuşmasının ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Krizler ve Uluslararası Kimlik Hedefi, Öğrencileri Yurt Dışına Eğitime Yönlendiriyor
Bursa
Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı
Bursa
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yıldırım Halk Eğitim Merkezinden miniklere 23 Nisan sürprizi
Bursa
Eski İsveç Başbakanı Reinfeldt: “Küresel Yönetişime İhtiyacımız Var”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" sergisi Bursa Nilüfer’de
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Emre Kaya'dan Mehmet Çevik'e sürpriz
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı