Kategoriler

KÜLTÜR2000 KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN MATEMATİK YARIŞMASINDABÜYÜK BAŞARI

Kültür2000 Koleji, 2003 yılından beri dünya çapında online olarak düzenlenen “Purple Comet Math Meet” yarışmasının lise ayağına bu yıl da Anadolu ve Fen lisesi öğrencilerinden oluşan 4 karma takımla katıldı. 48 ülkeden yaklaşık 3000 okulun katıldığı yarışmanın internet sitesinden duyurulan sonuçlara göre, Kültür2000 Koleji takımlarından TEAM-A , Türkiye’den katılan 22 lise takımı arasında en yüksek skoru ile Türkiye  1.si  olurken , TEAM-B takımı Türkiye  2.’si  olarak pek çok ülke skorunu geride bıraktı.

Tüm Dünya’da eş zamanlı ve online olarak düzenlenen, binlerce öğrencinin yarıştığı, Purple Comet Math Meet matematik yarışmasında, öğrenciler yaptıkları çalışmalarla matematikteki bilgilerini geliştiriyorlar. Her sene 50’ye yakın ülkenden 3000 civarı okulun katıldığı yarışma, öğrencileri takım oyunu, bilişim teknolojilerini akademik bilgilerle birleştirme ve akran eğitimi gibi birçok konuda geliştiriyor.

Kültür2000 Koleji Anadolu ve fen lisesi öğrencileri de, yine geleneği bozmayarak katıldıkları yarışmadan büyük bir başarı elde ettiler. 9-10-11-12.sınıf düzeylerinden toplam 30 soruyu 90 dakikada cevapladılar. Kültür2000 Koleji öğrencileri, “Purple Comet Math Meet” yarışmasında 2017‘de birincilik, 2015-2016’da ikincilik, 2013’te onur ödülüne layık görülürken, 2012’deki yarışmada dünya üçüncüsü olmuşlardı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir'den gastronomi hamlesi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL, “AKP İKTİDARI GİTMEDEN, SARAY REJİMİ SON BULMADAN TÜRKİYE’YE RAHAT YOK”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Gemlik’te Afetlere Önceden Hazırlık
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KATKI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Ercan Özel: “Gönül rahatlığıyla Kozdere Çamlığı’nda piknik yapılabilir”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir Ovası'ndan su krizi uyarısı! Yenişehir’de su seviyesi tehlikede!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yabancı öğrenciler sosyal medya hesaplarında Osmangazi’yi tanıtacak
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BTÜ'den enerji sektörü için kendini onaran malzeme projesi