Kategoriler

ABD'DE İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI BEKLENTİYİ AŞTI

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı geçen hafta, 217 bine yükselerek beklentiyi aştı.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı geçen hafta, 217 bine yükselerek beklentiyi aştı.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 21 Temmuz ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 9 bin kişi artarak 217 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi 215 bin olarak belirlenmişti.

Bir önceki haftaya ilişkin başvuru rakamı ise 207 binden 208 bine revize edildi. Bu rakam, yukarı yönlü revizyona rağmen Aralık 1969’dan bu yana en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

Veriler, ayrıca geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının 2 bin 750 kişi azalarak 218 bine gerilediğini gösterdi. Süregelen işsizlik başvurularının ise 8 bin kişilik azalışla 1 milyon 745 bine indiği bildirildi.

Analistler, işsizlik başvurularının haftalık değişimlere rağmen uzun süredir düşük seyrettiğine işaret ederken, bunun iş gücü piyasasındaki sıkılaşmadan kaynaklandığını vurguluyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursa, sağlık turizminde yükseliyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Mudanya Belediyesi 47 can dostu sahiplendirdi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Kahve Dünyası, Bursa Zafer Plaza'da 2'nci Şubesini Açtı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Çözüm Merkezi Ekibine Çağrı Merkezi Eğitimi İle Hizmet Kalitesi Artıyor
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ŞEHRİN NABZI SANATLA ATIYOR
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Gençler, Graffiti Şenliği ile kente renk katı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Kent Söyleşileri’nin son konuğu Erkan Can oldu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Dürümle Bursa Özlüce Cadde’de yeni restoranını açtı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Belediyesporlu Kurtulan’dan tarihi başarı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'da 'Meydan Kadınların'