Kategoriler

DANİMARKA'DA BURKA VE PEÇE YASAĞI YÜRÜRLÜKTE

Danimarka'da kamusal alanda burka ve peçe yasağı düzenlemesi yürürlüğe girdi.

Danimarka'da kamusal alanda burka ve peçe yasağı düzenlemesi yürürlüğe girdi.

Parlamentoda 31 Mayıs'ta yapılan oylamada 30'a karşı 75 oyla kabul edilen "Örtünme Yasağı" başlıklı yasaya göre, Danimarka'da kamusal alanda burka ve peçe giyenlere para cezası uygulanacak.

Yasayı ihlal eden kişiler bin kron (770 lira) para cezasına çarptırılacak. Yasağı dört kezden fazla ihlal edenlere ise her yeni ihlalde 10 bin kron (7 bin 700 lira) ceza kesilecek.

Yasağa karşı başkent Kopenhag ve ülkenin ikinci büyük kenti Arhus'ta akşam saatlerinde protesto gösterileri düzenlenmesi bekleniyor. 

Cezaları Cezayirli iş adamı ödeyecek

Cezayirli iş adamı Rachid Nekkaz, peçe yasağının kişinin özgürlük haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle peçe cezalarını ödemek için bir fon kurmuş ve 6 ülkede bin 500'den fazla ceza ödemişti.

Nekkaz, Danimarka'daki cezaları da ödeyeceğini duyurmuştu.

Kopenhag Üniversitesi tarafından 2010'da yapılan bir araştırmaya göre, Danimarka'da 150 ila 200 kadının peçe taktığı, sadece 3 kadının burka giydiği tespit edilmişti.

Nüfusu 5,7 milyon olan Danimarka'da, Müslümanların nüfusun yaklaşık yüzde 7'sini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
1 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir ile KalDer arasında ‘Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi' imzalandı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Okuma aşkı engel tanımadı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nden Gazze İçin Sıcak Yemek Kampanyası
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Kırkyama Sanatının En Güzel Örnekleri İnegöl Kent Müzesinde Görücüye Çıktı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gemlik Belediyesi'nden 7. Etap İnşaat İhalesi Gerçekleşti
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl’de Öğrencilerin Fikirleri Yarıştı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gemlik Emek Turnuvası İki Maçla Başladı
Bursa
TÜGİAD BURSA’DA EKONOMİYE STRATEJİK BAKIŞ
Bursa
Büyükşehir’den Mandıras Deresi’nde yaz temizliği