Kategoriler

BENİM RENKLİ SINIFIM" PROJESİNİN SAMSUN'DAKİ YAZ KAMPINA KATILDILAR...

TAÇ’ın Benim Renkli Sınıfım Projesi’nin yaz kampı Samsun’daydı Türkiye’de ev tekstilinin lider markası TAÇ, Toplum Gönüllüleri Vakfı ( TOG ) ortaklığı ile başlattığı “Benim Renkli Sınıfım” projesiyle, çocukların yaptığı resimleri TAÇ perdelerle sınıflara taşımaya devam ediyor.

İlk adımı Mardin’de atılan projenin yaz kampı, geçtiğimiz günlerde Samsun Balaç ilk ve ortaokulu öğrencileri, TOG Gönüllüleri, Zorlu Tekstil gönüllüleri ve TAÇ bayisinin katılımı ile gerçekleştirildi. Atölye çalışmaları ve oyunlar ile başlayan kamp, çocukların rengarenk hayallerini çizimlerine yansıtmasıyla devam etti.

TAÇ’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle hayata geçirdiği “Benim Renkli Sınıfım” projesinin ikinci durağı Samsun oldu. Samsun Balaç ilk ve ortaokulunda düzenlenen atölyeler sayesinde çocuklar, hayal dünyalarını resimlere yansıtırken, proje ile gönüllülük kavramını pekiştirerek birlikte iyi bir yaşamı kurgulamanın ilk adımını öğrendiler. 42 öğrenci ve 26 gönüllünün katılımı ile düzenlenen atölyeler ve etkinliklerde çocuklar eğlenerek öğrendiler.

Benim Renkli Sınıfım” projesi; ilköğretim çağındaki çocukların gönüllülük, dayanışma, sivil toplum ve birlikte iyi yaşam konusunda farkındalıklarını artırarak çocukları daha iyi bir yaşam için gerekli olan sorumluluğu almaları konusunda güçlendirmeyi; çocukların oluşturdukları resimlerden üretilmiş perdelerle sınıflarını renklendirerek eğitim ortamını güzelleştirmeyi böylece çocukların okula olan aidiyet duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor.

Zorlu Tekstil çalışanları da gönüllü oldu

“Benim Renkli Sınıfım” projesinin Samsun’daki yaz kampında, yapılan kurum içi çağrı sonucunda projeye gönüllü olarak katılan Zorlu Tekstil çalışanları ve Toplum Gönüllüsü Gençler, çocuklara gönüllülük kavramını anlatmanın mutluluğunu yaşadı. Kampa katılan Zorlu Tekstil çalışanları TOG gönüllüleri ile beraber atölyelerde aktif rol aldı ve çocuklarla beraber sınıflarındaki perdeleri için çizim yaparak onlara destek oldu. TAÇ bayisinin değerli katkılarıyla devam eden kampın son iki gününde ise TOG gönüllüleri okulun fiziki ihtiyaçlarını gidererek duvarlarını boyadı.

TAÇ ve TOG’un birlikte hayata geçirdiği “Benim Renkli Sınıfım” projesi, hem çocukların hem de gönüllü gençlerin katıldığı etkinliklerle farklı illerdeki çocuklarla buluşmaya devam edecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
BİLİMİN, TEKNİĞİN VE KAMUNUN SESİ SUSTURULAMAZ
Bursa
A Parti Bursa İl Başkanı Fikret Aslan: “Hükümet israfı kısmak yerine vergide vatandaşı hedef alıyor"
Bursa
Osmangazi’de gençleri girişimciliğe teşvik eden buluşmalar
Bursa
9 Kez Görüntülendi.
Bursa'da yabancı uyruklu sapıktan Türk kadına taciz! Esnaf linç etti
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Kayseri Ticaret Odası’ndan BTSO’nun Vizyoner Projelerine Ziyaret
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Orhangazi’de ulaşıma konfor geldi
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Adıyaman Belediyesi'ne hibe edilen otobüs yola çıktı
Bursa
8 Kez Görüntülendi.
‘Kamyoled’ ile açık havada sinema keyfi
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Sit alanına yapılan kaçak yapılar yıkıldı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Üniversite hayallerinizi Büyükşehir’le gerçekleştirin