Kategoriler

EVSAD UMUT OLUYOR

Orhangazi’de yaşayan ve 2015 yılında geçirdiği motosiklet kazası sonucu tedavisi evde sağlık hizmetlerince süren Turgut Olçun’un, akülü tekerlekli sandalye isteği, EVSAD Bursa Şubesi ve Yetiş-tim Derneği tarafından yerine getirildi.

Evde Sağlık Hizmeti alan hastaların tıbbı cihaz, eğitim, gıda yardımı ve hasta yakınlarının moral motivasyon eğitimleri gibi belirli ihtiyaçları doğrultusunda yardım etmek üzere kurulan Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) sosyal yardım bekleyen hastalara umut olmaya devam ediyor. Son olarak EVSAD Bursa Şubesi’nin girişimleriyle 2015 yılında geçirdiği motosiklet kazası sonucu 2 yıl komada kalan ve hayata tutunmayı başaran Turgut Olçun’un akülü tekerlekli sandalye isteği yerine getirildi. Olçun, EVSAD Bursa Şubesi yetkililerin daha önce kendisine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında akülü tekerlekli sandalye isteğini belirtti. Bu isteğe karşılık hemen harekete geçen EVSAD Bursa Şubesi yetkilileri, akülü tekerlekli sandalyeyi temin etti. Olçun’a hediyesi Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın da katıldığı ziyaretle takdim edildi.

Ziyarette konuşan EVSAD Bursa Şubesi Başkanı Figen Akan, EVSAD’ın, sağlık hizmetlerinin sosyal ayağını oluşturduğuna dikkat çekti. Dernek olarak Evde Sağlık Hizmeti alan ve sosyal yardıma muhtaç olanlara yardım etmeyi amaçladıklarını dile getiren Akan, “Hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın sorunları ile ilgilenirken, hastalarda kullanılmak üzere gerekli cihaz demirbaş ve eğitim materyallerinin sağlanmasına destek oluyoruz.Ayrıca evde sağlık hizmeti veren üyelerin de sosyal psikolojik sorunları ile ilgilenerek, onların sosyo ekonomik haklarının geliştirilmesi için çalışıyoruz. Bugün de önceki ziyaretimizde akülü tekerlekli sandalye isteğini bizlere bildiren hastamızın isteğini yerine getirme mutluluğu içindeyiz. Hastamıza Allah’tan şifa diliyorum” dedi.

Olçun’un ailesi ise akülü tekerlekli sandalye için dernek başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Krizler ve Uluslararası Kimlik Hedefi, Öğrencileri Yurt Dışına Eğitime Yönlendiriyor
Bursa
Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı
Bursa
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yıldırım Halk Eğitim Merkezinden miniklere 23 Nisan sürprizi
Bursa
Eski İsveç Başbakanı Reinfeldt: “Küresel Yönetişime İhtiyacımız Var”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" sergisi Bursa Nilüfer’de
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Emre Kaya'dan Mehmet Çevik'e sürpriz
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı