Kategoriler

​İthal Görünümlü İmitasyon Ürünler Tehlike Saçıyor

Gıdadan giyime kadar artan ithal görünümlü imitasyon ürün furyası, kozmetik ve kişisel bakım sektöründe de kendini gösteriyor.

Yurtdışından getirilmiş imajı verilerek piyasaya sürülen ürünler ile insanların kandırıldığını söyleyen Acvit Kozmetik Ceo’su İsmail Çetin, belgesiz ithal ürünlerin kullanılmaması gerektiğini belirtti. Doğal ürünler üreten ve satan Çetin, kozmetik ürün ambalajlarında, TOBB’den alınmış barkod numarası, ürün sahibinin adresi, unvanı, üretim tarihi-son kullanma tarihi, internet sitesi ve telefon numarası yazması şarttır. Şayet bu bilgilerden bir tanesi bile yoksa ürün kesinlikle sahtedir” dedi.

Dünyada büyük ilgi gören kozmetik-kişisel bakım pazarı ülkemizde hızla büyümeye devam ediyor. Çetin, “Biz Acvit Kozmetik olarak bakanlık izin belgelerine eksiksiz özen gösterirken, ürünlerimizde kaliteden taviz vermezken, işin kolayına kaçmaya çalışanlar bilinçsiz tüketiciye imitasyon ürünleri satıyor. İthal görünüm verilen merdiven altı ürünler insan sağlığını tehlikeye atarken, yüksek fiyatlarda bile alıcı bulabiliyor. Ürün alma noktasında tüketicinin çok dikkatli olması gerekiyor.”dedi

Ürünlerin Güvenirliğini Belgeler Kanıtlar

İmitasyon kozmetik ürünlerine karşı uyarıda bulunan Acvit Kozmetik Ceo’su İsmail Çetin, “Önceden ithal ürünlere güvenilmemesi konusunda insanları uyarıyorduk. Şimdi Made in İtalia, Made in Fransa, Made in Rusya gibi etiketler ile insanlar kandırılmaya çalışılıyor. Her üründe yazılan bilgiler doğru değildir. Bu bilgilerin doğruluğunu ancak belgeler kanıtlar. Merdivenaltı üretilen bu ürünlere karşı hem insanların daha bilinçli hareket etmesi hem de devletimizin önlemler almasını arzu ediyoruz” dedi.

Kozmetik Alırken Dikkat!

Bakanlık izni olmadan belgesiz piyasaya sürülen ürünlere karşı uyarılarda bulunan Çetin,ürünü almadan önce mutlaka içerik kısmının da okunması gerektiğini belirtti. Çetin: “İlk olarak ürünü almadan önce mutlaka son kullanma tarihine bakılması gerekiyor. Ortalama raf ömrü 3 yılı geçmişse alınmamalıdır. Ayrıca ambalaj üzerinde içindekiler kısmında hammaddelerin belirtilmesi şarttır. İçerik kısmında yazılan hammaddeler ile ürün içeriği aynı olması gerekiyor. Mutlaka içerik kısmını okunmalıdır. Zararlı bir hammadde var ise alınmamalıdır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
12 Kez Görüntülendi.
Bunu Duymayan kalmasın
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
“Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu”, büyük bir katılımla yapıldı
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KULAĞINDAN 2 KURTÇUK ÇIKARILDI
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Mayıs'ta Eyfest coşkusu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BTSO’da Kuzey Makedonya İş Forumu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
ARKON'dan Yuzyılın Buluşması
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
YAYLA BİLİM İNSANLARI İLE BİR ARADA
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Nilüfer’de dans dolu gece