Kategoriler

Öğrenme Şenliği bu yıl da Kent Meydanı AVM'de Gerçekleşti

ent Meydanı AVM geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de Öğrenme Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. 5-6 Ekim tarihlerinde Öğrenme Şenliği Açık Alan'da düzenlendi. Şenliğin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Bursa protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Batman’da Şehit olan askerlere Allah’tan rahmet ailelerine sabır dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 2012-2013 yılında ilimizin içinde olduğu 4 ilde başlatılan bu proje ile amacımız Hayat Boyu Öğrenmeye katılımın artırılmadır. Bu süreç içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin meyvelerini Bursa olarak aldık ve almaya devam ediyoruz.” dedi.  

Bir Yılda 10 Bin 425 Kurs

Sadece 2017-2018 eğitim öğretim yılında Bursa’da toplam 10 bin 425 kurs açıldığını belirten Dülger, “Açılan bu kurslardan 225 bin 792 vatandaşımız faydalandı. Önümüzdeki süreçte de yetişkin bireylerimizin sosyal, kültürel ve sanatsal her türlü öğrenme ortamına katılımının artırılması için çalışmalarımız hız kesmeden sürecek. Bu sürece katkı koyan Tüm İdareci, Öğretmen ve Kurs Yöneticisi arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizleri bu süreç içerisinde yalnız bırakmayan yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, medya kuruluşlarımıza ve eğitim adına desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Okuma yazma seferberliği konusuna değinen Dülger, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği çerçevesinde bursa genelinde toplam bin 362 kurs açıldı. Bu kurslardan 15 bin 452 vatandaşımız faydalanmış ve okuma yazma eğitimlerini tamamlamışlardır.” dedi.

Protokol üyeleri açılışın ardından Kent Meydanında kurulan stantları gezdi. 

Öğrenme Şenliği Bursalılar tarafından büyük ilgi gördü. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir tankerleri ile orman yangınlarına anında müdahale
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bu yaz gençliğin kalbi Bursa’da atıyor
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa OSB'nin 2024 hesapları ibra edildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti'den DAĞDER'e ziyaret
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yuvam'da kayıtlar başladı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ TEK YÜREK OLDU TETSİAD BAŞKAN ADAYI UFUK OCAK’TAN GÖVDE GÖSTERİSİ
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
İNEGÖL AVM'DE TEMMUZ AYI SANATLA RENKLENİYOR
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YEŞİL ÇEVRE, YENİ YATIRIMLARLA GELECEK VİZYONUNU BELİRLEDİ
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursa'da 304 torbacı yakalandı...