Kategoriler

“Enflasyonla mücadelede hükümetimizi sonuna kadar destekliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan enflasyonla mücadele planına Egeli yaş meyve sebze ihracatçılardan destek geldi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, enflasyonla mücadelenin sürdürülebilir ekonomik büyüme ve ekonomide güven ortamının devamı için büyük öneme sahip olduğunu, ihracatçılar olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Üretimin sağlıklı ve öngörülebilir bir şekilde sürmesi için fiyat istikrarının hayati öneme sahip olduğuna işaret eden Uçak, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan önlemlerin enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı konusunda ekonominin beklediği güçlü etkiyi yaratacağına inanıyorum. Ürünlerde yüzde 10 indirim enflasyonun ineceğine olan inancın pekişmesine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Enflasyonla mücadelede kısa vadede elde edilecek başarının, Türk Lirası’nda da istikrarın oluşmasını ve döviz kurlarındaki artışın durmasına ve sonrasında gerilemesine katkı sağlayacağını dile getiren Uçak, KDV iadelerinin hızlandırılacağı açıklamasını ise, çok önemsediklerini ve desteklediklerini kaydetti.

Açıklanan programın ihracat odaklı olmasından da çok mutlu olduklarının altını çizen Uçak, “Programın başarıya ulaşması için tüm sektörlere ve hatta toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşüyor. Biz ihracatçılar olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen sorumluluğu büyük bir azimle yerine getirmeye devam edeceğiz. Hükümetimizi sonuna kadar destekliyoruz, daima hükümetimizin yanında olacağız " diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Krizler ve Uluslararası Kimlik Hedefi, Öğrencileri Yurt Dışına Eğitime Yönlendiriyor
Bursa
Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı
Bursa
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yıldırım Halk Eğitim Merkezinden miniklere 23 Nisan sürprizi
Bursa
Eski İsveç Başbakanı Reinfeldt: “Küresel Yönetişime İhtiyacımız Var”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" sergisi Bursa Nilüfer’de
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Emre Kaya'dan Mehmet Çevik'e sürpriz
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı