Kategoriler

DÜNYA ELEKTRONİK ATIK GÜNÜ'NDE BAĞIŞLARINIZ TEGV İLE EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), geliştirdiği “Atma Bağışla” projesi ile evde, okulda, işyerinde kullanmadığınız her türlü AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar) ürünlerini eğitime kazandırarak, çocuklar için yaşanılabilir ve eğitimle güçlenmiş bir dünya hayaline sizi de ortak ediyor.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) işbirliği ile ilerleyen projeye göre kullanılamayacak durumda olan AEEE ürünleri, TEGV’in anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasına gönderiliyor. Elde edilen hurda değeri, imkânı kısıtlı çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim alması için bağış olarak kaydediliyor. Çalışır durumda olan cihazlar ise TEGV tarafından incelendikten sonra alınan onay karşılığında Vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV’in Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.

Atma Bağışla TEGV için kaynak getirici bir proje olmasının yanı sıra doğanın korunması için önemli bir çevre faaliyetidir. Proje sayesinde 50 tondan fazla e-atık geri dönüştürülmüştür.

Elektronik atıklardan elde edilen gelirin yanı sıra, bağışlanan çalışır durumdaki cihazlar ile TEGV’e ciddi bir ayni bağış kapısı açılmıştır. Şu ana kadar bağışlanan cihazların mali değeri 50.000 TL’nin üzerindedir.

Atma Bağışla Projesi sayesinde, atmayıp bağışlayanlar, bu güne kadar 80.000 TL’nin üzerinde gelir sağlayarak, TEGV’de imkânları kısıtlı çocukların nitelikli eğitimle buluşmasına destek oldular.

Siz de 13 Ekim Dünya Elektronik Atık Günü’nde çocuklarımızın geleceğine destek olmak ister misiniz?

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Şarkılarla çocuklara umut oldular
Bursa
81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Bursa
Bursa Gemlik'te emek turnuvası başladı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Kuzey Makedonya’da 100 milyon Euro’luk yatırıma imza
Bursa
Duayen Paşmakçı'ya Bursa'dan türkülü vefa gecesi
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de coşkulu 1 Mayıs yürüyüşü
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
MEMUR-SEN BURSA’DAN 1 MAYIS’TA GELİRDE ADALET MESAJI
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa’da 1 Mayıs coşkusu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BTSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
Bursa
9 Kez Görüntülendi.
Metruk binalar vatandaşın güvenliği için yıkılıyor