Kategoriler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Kıskançlığın ilacı, açık ve dürüst ilişkidir”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Habertürk TV ekranlarında yayınlanan “Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la Duygu Okulu” programının ilki beğeniyle seyredildi. Kıskançlık konusunun ele alındığı programda kıskançlığın öfke gibi doğal bir duygu olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Kıskançlığın en büyük ilacı, açık ve dürüst ilişkidir” dedi. Psikiyatri ve psikolojiye dair merak edilen tüm konuların ele alındığı program, her Pazar Habertürk TV’de 11:10’da seyircisiyle buluşuyor.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan,“Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la Duygu Okulu” isimli yeni bir televizyon programı ile izleyicisiyle buluştu.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi desteği, psikiyatrist Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar danışmanlığında hazırlanan programın ilk bölümünde kıskançlık konusu her yönüyle ele alındı. Programın ilki büyük beğeni topladı.

Kıskançlığın ilacı ben değil, sen dili

Kıskançlığı nükleer enerjiye benzeten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ölçülü kıskançlığın ilişkilerde lokomotif görevi üstlendiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Tarhan, “Kıskançlık evliliğe renk katan bir şey. Kıskançlık evliliği monotonluktan kurtarır. Bir ilişkide kıskançlık olmasın demek gerçekçi değil. Kıskançlığın en büyük ilacı, açık ve dürüst ilişkidir. Yalanın olduğu ilişkide güven kaybı vardır. Güvenin azaldığı yerde korku artıyor. Korkunun arttığı yerde de sevgi tesir etmemeye başlıyor. Kıskançlığın ilacı sen dili değil, ben dili” dedi.

Kıskançlık sanallaştı, küreselleşti

Kıskançlığın dünyada yaşanan dijital dönüşümden sonra farklı bir şekil aldığını ifade eden Prof. Dr. Tarhan, ”Kıskançlık daha sanallaştı ve küreselleşti. Kıskançlık aslında evrensel bir duygu. Bir insan kıskanç değilim diyorsa yalan söylüyordur. Kıskançlık öfke gibi doğal bir duygudur ve hepimizde vardır. Bu duygu bizi koruyor ve eğer onu iyi yönetirsek aslında kazanım haline dönüşüyor. Kıskançlık nükleer enerji gibi, nasıl nükleer enerji iyi yönde kullanılırsa aydınlatır, kötü yönde kullanılırsa bomba etkisi yaratır” uyarısında bulundu.

Hayatın içinden konular ele alınıyor

Hayatın içerisinde her gün karşılaştığımız, kişiler ve çiftler arasındaki iletişimden çatışmalara kadar farklı konulara da yer verilen programda, tiyatro oyuncusu İlker Elibol öncülüğünde Eğlence Mühendisleri de skeçleriyle katkıda bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyolarında çekimleri yapılan “Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la Duygu Okulu” programı, Pazar günleri 11:10-11:55 saatleri arasında Habertürk TV ekranlarından yayınlanıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE HAFTA SONU COŞKUSU
Bursa
İnegöl’de Kamulaştırılan Alanlar Otoparka Dönüşüyor
Bursa
63. Uluslararası Bursa Festivali'nin muhteşem açılışı
Bursa
9 Kez Görüntülendi.
SULTAN ÇELEBİ MEHMED DUALARLA ANILDI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Kent Konseyi Genel Kurulu'nda kentin 2050 vizyonu konuşuldu
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi yaz coşkusunu mahallelere taşıyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Geleceğin futbolcuları Osmangazi’de sahaya çıktı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ÇOCUKLAR DA MUTLU
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'da Körfez Seferleri başladı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
ROCK’LA BAŞLADI TÜRKÜLERLE COŞTURDU: BURSA’DAN HALUK LEVENT GEÇTİ