Kategoriler

11. İZLEME-DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ BURSA’DA DÜZENLENDİ Gelen Kutusu

Birinci basamak sağlık hizmetlerindeki uygulamaların etkinlik ve verimliliğini arttırmayı amaçlayan “11. İzleme, Değerlendirme Eğitimi” Bursa’da başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından, koruyucu sağlık hizmetlerinde gerçekleştirilen uygulamaların değerlendirilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimde; Bursa, Balıkesir, Bilecik ve Çanakkale illerinden gelen 30 sağlık personeline teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ve 5 gün boyunca sürecek eğitimin açılış programına Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü İzleme, Değerlendirme ve İstatistik Daire Başkanı Mahmut Bikeç ile Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve sağlık personelleri katıldı.

Eğitimde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Bakanlığı’nın koruyucu sağlık hizmetlerinde, obezite, kanser, kronik hastalıklar gibi pek çok konuda stratejik eylem planı bulunduğuna dikkat çekti. Dr. Akan, “Bursa olarak bu eylem planını harfiyen yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın, izleme ve değerlendirme eğitimleri vasıtasıyla personelin bilgi ve becerilerini arttırılmasını hedeflediğini dile getiren Dr. Akan, “İzleme değerlendirme yapan personelin bilgi ve beceri düzeylerinin yüksek olması hizmet standardının en üst seviyeye getirilmesini sağlayacaktır. Bu durumda hizmet hizmetten yararlananların vatandaşlarımızın memnuniyet düzeyi artacaktır” ifadelerini kullandı.

Personelin Niteliği Artıyor

İzleme, değerlendirme eğitimlerinin 11.sini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü İzleme, Değerlendirme ve İstatistik Daire Başkanı Mahmut Bikeç ise, “İzleme ve değerlendirme eğitimleri ile her ilde görevli izleme ve değerlendirme personeline ortak dil kazandırılmakta ve değerlendirme yapacak personele yetkinlik kazandırılmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından eğitim konuyla ilgili sunumlarla devam etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Krizler ve Uluslararası Kimlik Hedefi, Öğrencileri Yurt Dışına Eğitime Yönlendiriyor
Bursa
Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı
Bursa
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yıldırım Halk Eğitim Merkezinden miniklere 23 Nisan sürprizi
Bursa
Eski İsveç Başbakanı Reinfeldt: “Küresel Yönetişime İhtiyacımız Var”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" sergisi Bursa Nilüfer’de
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Emre Kaya'dan Mehmet Çevik'e sürpriz
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Hakan Çavuşoğlu açılışı yaptı