Kategoriler

Kışın davetsiz misafiri boğaz enfeksiyonları

Havanın soğumasıyla birlikte kışın davetsiz misafiri boğaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar, enfeksiyonlardan korunmak için şu önerilerde bulunuyor: “Ellerinizi sık sık yıkayın, toplu taşıma araçlarında korunmaya dikkat edin, bol su ve taze meyve-sebze tüketin.”

Boğaz enfeksiyonları; akut farenjit, akut tonsilit ve basit üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır” diyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar, “Boğaz enfeksiyonlarının ilk belirtisi, yutkunma esnasında boğaz ağrısıdır. Bunu takiben bakteriyel enfeksiyonların başlıca semptomları; yüksek ateş, yaygın kas ağrıları, kulak ağrısı, burun tıkanıklığı, genizde akıntı ve vücutta kırgınlıktır” dedi.

BOĞAZIN KURUMAMASI İÇİN BOL SU TÜKETİN 
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar, enfeksiyondan korunmak için almanız gereken önlemleri şöyle anlattı: “Enfeksiyonlardan korunmak için öncelikle vücut direncimizi yüksek tutmalıyız. Yani taze meyve-sebze tüketmeli ve vitamin almalıyız. Boğaz enfeksiyonlarından korunmak için bol su içilmelidir. Boğazın kurulması, boğaz enfeksiyonlarına zemin hazırlar. Tedavi olarak eğer yüksek ateş yok ise; semptomatik ilaçlar, boğaz spreyleri ve genel soğuk algınlığı ilaçları yeterli olacaktır. Ancak yüksek ateş eşlik ediyorsa, doktorunuzun tavsiye ettiği antibiyotiği kullanmak gerekebilir.”

BADEMCİKLERİ ALMAK GEREKEBİLİR
Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park Bahçelievler Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Denizhan Dizdar, boğaz enfeksiyonlarından biri olan beta virüsü ile ilgili de bilgiler verdi: “Halk arasında beta virüsü olarak adlandırılan organizma (beta hemolitik streptokok), bir bakteridir. Genellikle bademciklere yerleşir ve vücut direnci düştüğü zaman tekrarlayan enfeksiyonlar yapabilir. Özellikle çocuk yaşlarda yakalanılan bu enfeksiyonlar, ilerleyen zamanlarda vücutta yayılarak eklemleri ve kalp kapağı gibi başka yerleri etkileyebilir. Tedavi olarak ideal yöntem, penisilin türü bir antibiyotik kullanılmasıdır. Ancak yılda 5-6 kereyi geçen bademcik iltihaplarına dikkat edilmelidir. Eğer vücutta yayılım, eklemlerde veya kalp kapakçıklarında tutulum var ise, bademcikleri almak gerekebilir. Beta virüsünün direkt bulaşıcılığı yoktur. Ancak viral enfeksiyonlar bulaşabilir. Bütün enfeksiyonlarda olduğu gibi el yıkama, toplu alanlarda öksürük-hapşırık gibi durumlarda ağzın kapatılması, taze meyve-sebze tüketilmesi ve bol su içilmesi; olası enfeksiyonları önlemede etkili olacaktır.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
KRT'DE NECMİ İNCE İLE ZİRVEDEKİLER KONUĞU BTSO ÜYESİ VE BURTOM SAĞLIK GRUBU SAHİBİ UZM.DR. EROL KILIÇ OLDU!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Osmangazili judocudan Avrupa Judo Kupası’nda bronz madalya
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden yol seferberliği
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey: “Sadece bugünü değil, yarınları da düşünerek hareket ediyoruz”
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi'nden İşletmelere Çağrı; Hibe Desteği Takibi Belediyenizden
Gündem
2 Kez Görüntülendi.
KRT'DE NECMİ İNCE İLE ZİRVEDEKİLER KONUĞU AV. ARİFE TUĞBA ÇETİNKAYA ERÇELİK OLDU!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Kestel’den Sırbistan’a Tarım Diplomasisi: Ahududu Üretiminde Uluslararası İş Birliği Adımı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
38. Uluslararası Kültür Sanat Festivali Açılış Programlarıyla Başladı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de emeklilere özel yeni buluşma noktası
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
OBAM’da özel bireyler sanat ve müzikle buluştu