Kategoriler

AK Parti'de adaylık şartları belirlendi

AK Parti 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili aday adaylığı şartlarını açıkladı. Seçimlerde gösterilecek adayların tespiti ve sıralaması merkez yoklaması usulüyle yapılacak. Yarın (bugün) başlayacak belediye başkan adaylıkları başvuruları 12 Kasım’da sona erecek.

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 2 Kasım’da gerçekleştirdiği toplantıda, yerel seçimlere ilişkin adaylık şartları ve adaylardan alınacak aidat miktarlarını netleştirdiğini açıkladı. AK Parti’nin tüm seçim çevrelerinde seçimlere katılacağını belirten Salman, MKYK’da alınan karar uyarınca gösterilecek adayların tespiti ve sıralamasının merkez yoklamasıyla belirleneceğini hatırlatarak, belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvurularının yarın (bugün) başlayacağını ve bir hafta süreceğini söyledi. Başkan Salman, belediye meclisi ve üyelikleri için başvurularının ise 5 Kasım-3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacağını kaydetti.

BAŞVURULAR

YARIN BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylıkları için AK Parti Genel Merkezi’ne, ya da Genel Merkez’e iletilmek üzere AK Parti İl Başkanlıklarına yapılması gerektiğine değinen Başkan Salman, “İlçe ve Belde belediye başkan aday adalığı için başvurular İl Başkanlıklarına, ya da İl Başkanlığı’na ulaştırılmak üzere İlçe Başkanlıklarına yapılabilecek. Belediye meclisi üyeliği için aday adaylığı başvuruları ise İlçe Başkanlıkları alacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN

10.000 BİN LİRA

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, MKYK toplantısında başvuru yapacak adaylardan alınacak aidatların da belirlendiğini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuru yapacak aday adaylarından 10 bin lira, nüfusu 100 binin üstünde olan iller için ise aday adaylarından 5 bin lira alınmasının kararlaştırıldığını ifade eden Salman, “Bunların dışındaki illerde ve ilçelerde nüfusa göre aidat alınacak. Partimiz,  başvurularda kadın ve gençlerimiz ile engelli vatandaşlarımıza aidat konusunda kolaylık sağlamıştır. Belirlenen aidat miktarları kadın ve genç adaylarımızdan yüzde 50 daha düşük alınacak. Engelli adaylarımızdan ise aidatların yüzde 25’i alınacak” diye konuştu.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa Festivali'nde Balkan Rüzgarı
Bursa
Büyükşehir'den glütensiz yaşama desteği
Bursa
YÜKSEK İHTİSAS'TAN KÖK HÜCRE ÇALIŞMALARINA BÜYÜKDESTEK
Bursa
GÜRSU’NUN MAHARETLİ ELLERİ SEZONU AÇTI
Bursa
GÜRSU’NUN ÜRETEN ÇOCUKLARI MODEL GEMİ YAPIM KURSU’NDA
Bursa
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ OTEL VE RESTORANLARI DOLDURDU
Bursa
İznik Gölü’nde Görsel Şölen
Gündem
10 Kez Görüntülendi.
MANŞETX GAZETESİ'NİN BURSA VE ANKARA'NIN HAZİRAN SAYILARI ÇIKTI!
Bursa
GEMLİK TURİZM PROJELERİ
Bursa
9 Kez Görüntülendi.
Karatenin Kalbi Gemlik’te Atıyor