Kategoriler

​Yabancı Yatırımcıların Gözü Bu Fuarda

Dünya genelinde artan şehirleşme ve sanayileşme sonucu oluşan çevre kirliliğine çözüm, çevre teknolojilerinden geçiyor. Yatırımcılar için önemli bir pazar olan ‘IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri Fuarı’ise bölgemizde geniş bir kitleye hitap ediyor. IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl, “2017’de 18 ülkeden 412 katılımcıyı aynı platformda buluşturduk. 1021’i uluslararası olmak üzere 63 ülkeden toplam 11 bin 326 ziyaretçi ağırladık. Türkiye’den sonra en fazla katılımcı ile temsil edilen ülkeler sıralamasında Almanya, Çin, Avusturya, Fransa, İtalya ve İsviçre yer aldı. 28 -30 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda ise daha çok ülkenin katılım sağlamasını ve uluslararası ziyaretçi sayısının artmasını bekliyoruz” dedi.

Çevre teknolojilerinde çözüm arayan ulusal ve uluslararası şirketleri ve kamu yetkililerini bir araya getiren organizasyon sektörün nabzını tutuyor. Fuar, çevre sorunlarına getirilen çözümlerin sergilenmesinin yanı sıra çözüm ortaklarına ulaşmak amacı ile araştırma yapacak firmaların görüşmelerine de ev sahipliği yapacak.Çevre sorunlarına karşı son yıllarda giderek artan bir duyarlılık olduğunu dile getiren IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl,teknolojide yaşanan gelişmelerin yeni açılımlar kazandırdığını söyledi. Sarıgöl sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda, toplam 17 bin metrekare sergi alanında katı atık, su ve atık su teknolojileri, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilebilir enerji teknolojileri ve kentsel çevre temizlik araçları kategorilerinde yeni ürün ve teknolojiler sergilendi.”

Türkiye’ye Katkısı Büyük

Artan çevre kirliliğine karşı, sürekli gelişen ve dinamik bir sektör olan çevre teknolojilerine firmaların yatırımları devamlı artıyor. Sektöre ışık tutacak ‘IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri Fuarı’nda yatırımcılar ve iş ortaklarının bir araya geleceğini belirten IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl,fuar organizasyonlarının Türkiye’ye katkılarının yeterince algılanamadığını vurguladı. Sarıgöl, “Ülkemizde düzenlenen her uluslararası fuar, ülkemizin ilgili sektörün bölgemizdeki merkezi olmasının önünü açıyor. Bu durum imalat, istihdam ve ihracat artışı olarak ekonomimize katkı sağlıyor. Ek olarak,birçok farklı ülkeden gelen ziyaretçiler sayesinde ülkemizin tanıtımına ve turizm gelirlerinin artışına hizmet ediyor” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
SİVİLAY: Bursa'da OSB'leri verimli kullanalım yeter
Bursa
Kestel için OSB'ye bir tepki de Bursa Platformu'ndan
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan Polonya’ya dostluk köprüsü
Genel
Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki
Bursa
Orhan Sarıbal'dan beyaz ete ihracat kısıtlamasına tepki
Bursa
Bursa'da Emir Sultanlı öğrencilerden bilimsel projeler
Bursa
Bursa Keles'te bu yemek 671’inci kez pişecek
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUYSAD Başkanı Dönmez yeniden YESİDEF'te
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir'e gastronomi ödülü
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Orhaneli'nde evlenecelere müjde