Kategoriler

YOLDA KALAN SÜRÜCÜLERİN YARDIMINA İNEGÖL BELEDİYESİ KOŞTU

İnegöl’de dün etkili olan kar yağışı Mezitler bölgesinde trafiğin durmasına neden oldu. Geceyi yol kenarında geçirmek zorunda kalan sürücülerin yardımına İnegöl Belediyesi koştu. Yolda mahsur kalanlara erzak dağıtıldı.

İnegöl’de dün öğleden sonra başlayan ve kısa sürede etkisini arttırarak akşam saatlerinde şehri beyaz örtüyle kaplayan kar yağışı, Bursa-Ankara karayolunda ulaşımı aksattı. Akşam saatlerinde Mezitler bölgesinde bir TIR’ın kayarak yolu kapatması nedeniyle Bursa-Ankara karayolu bir süre trafiğe kapandı. Yaklaşık 1 saatlik aksamanın ardından trafik yeniden açıldı.

TIR GEÇİŞİNE KAPATILDI
Ancak kar yağışının sürmesi, akşam 21.00’dan itibaren Mezitler bölgesinde ulaşımı yeniden aksattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Mezitler bölgesinde kamyon ve TIR’ların geçişine izin verilmedi. Büyük tonajlı araçların yoğun kar yağışında seyrinin güçleşmesi ve olası bir kazayı önlemek adına sadece otomobillerin geçişine izin verilirken, trafik kapanan yolda tek şerit halinde ilerledi.

UZUN TIR KUYRUKLARI OLUŞTU
TIR geçişine izin verilmemesi nedeniyle Bursa-Ankara karayolunda Avarlar Kavşağından itibaren uzun TIR kuyrukları oluştu. Kimi sürücüler yol kenarında kar yağışının sona erip yolun açılmasını beklerken, bazı TIR ve kamyon şoförleri ise petrol ve dinleme tesislerine sığındı. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü istasyonuna kadar olan bölümde aralıklarla araç kuyrukları oluştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ KUMANYA DAĞITTI
TIR şoförlerinin geçişine izin verilmemesinin ardından, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler yolda kalan sürücülerin yardımına koştu. Hazırlanan kumanyalar Zabıta Ekipleri tarafından bölgeye ulaştırılarak sürücülere dağıtıldı. Geceyi burada geçirmek zorunda kalan sürücüler, İnegöl Belediyesi’nin bu uygulaması karşısında teşekkür ettiler. 100’e yakın kumanya dağıtılırken, ayrıca sürücülere su dağıtımı da yapıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Aydın vatandaşlara aşure dağıttı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Bursa İl Başkanı Aslan, İklim Kanunu'na sert çıktı!
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İNEGÖL’DEN BOSNA’YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ; 30 YILDIR DİNMEYEN ACI
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin İlk Çok Disiplinli Kadın Zirvesi 23 Temmuz’da Bursa’da Gerçekleşiyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN ‘TERCİH’ DESTEĞİ
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İNEGÖL’DE 38. ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİNE GERİ SAYIM
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Kardelen Kültür Evi ve üretim tesisine anlamlı ziyaret
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Altın Karagöz dans ekiplerinden Başkan Bozbey’e ziyaret
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Uluslararası Bursa Festivali'nde klasik müzik gecesi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Aydın, Kırcaali Mahallesi sakinleriyle buluştu