Kategoriler

PERAKENDE BULUTU 28 MİLYAR DOLARLIK PAZAR YARATACAK

Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, mobil uygulamalar, çoklu kanal yapısı ve daha birçok yenilik perakende sektörünün bulut ve veri merkezi ihtiyacını artıyor

Türkiye’nin veri merkezi Radore, perakende sektöründe teknoloji altyapısının nasıl olması gerektiği ve veri merkezlerinin rolünü açıklıyor. Teknolojiyi her zaman yakından takip eden perakende sektöründe artık artırılmış gerçeklikten kişiselleştirilmiş satın alma fırsatlarına kadar birçok yeni uygulama kullanılıyor. Bu teknolojilerin kullanıcılara kusursuz ulaşması için ise güçlü bir teknoloji altyapısına ihtiyaç duyuluyor. Birçok perakende şirketi, verilerini mağaza ya da şirket içinde tutmak yerine, veri merkezi ve bulut altyapısında tutarak, tüm sistemi ortak bir yapıda yürütüyor.

Özellikle çevrimiçi ve çevrimdışı hizmet veren dev zincir mağazalarda çok yüksek miktarda verinin tutulduğu ve işlendiği bilgisini veren Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, “Günümüzde perakende sektörünün en fazla odaklandığı kişiselleştirme konusunda başarılı olmak için çok yüksek miktarda verinin işlenmesi gerekiyor. Kişiselleştirilmiş fırsatlar sunulması için en azından müşterilerin satın alma geçmişinin kaydedilmesi gerekiyor. Örneğin eBay üzerinde bir günde 300 milyar sorgulama yapılıyor. Bu da 500 petabaytlık veri izi oluşmasına sebep oluyor. Bu miktarda bir verinin şirket içinde ya da mağazalarda tutulması çok büyük sorumlulukları da beraberinde getiriyor” dedi. Abalı, perakende sektöründeki şirketlerin tüm iş uygulamaları ve altyapılarını bulut hizmeti ile karşılayabileceğine dikkat çekerek, bu pazarın 2021 yılında 28 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini aktardı.

Müşteri kaybetmemek için esnek altyapı ve güvenlik önemli

Sektörün bir diğer ihtiyacı da kampanya günlerinde hizmet verebilecek esnek altyapının oluşturulması. Sadece bir gün için olsa bile binlerce ürünün satıldığı kampanyalar, aynı anda yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyuyor. Bu yoğunlukta sistemlerin yalnızca birkaç dakika erişilmez durumda olması dahi çevrimiçi kullanıcıların rakip sitelere gitmesine sebep olabiliyor.

Artık kasasız marketlerin ortaya çıktığı, mobil uygulamalar ile fiziksel mağazaların entegre olduğu, hızlı veri akışına sahip perakende dünyası, ölçeklenebilir, güvenli ve hızlı veri merkezlerine ihtiyaç duyuyor. Aynı zamanda güvenlik altyapısının sağlamlığı da müşteri kaybının azaltılması ve şirketin güvenilirliğinin yükseltilmesi için hayati önem taşıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL, “AKP İKTİDARI GİTMEDEN, SARAY REJİMİ SON BULMADAN TÜRKİYE’YE RAHAT YOK”
Bursa
Gemlik’te Afetlere Önceden Hazırlık
Bursa
CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusu
Bursa
YILDIRIM’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Bursa
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KATKI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Ercan Özel: “Gönül rahatlığıyla Kozdere Çamlığı’nda piknik yapılabilir”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir Ovası'ndan su krizi uyarısı! Yenişehir’de su seviyesi tehlikede!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yabancı öğrenciler sosyal medya hesaplarında Osmangazi’yi tanıtacak
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BTÜ'den enerji sektörü için kendini onaran malzeme projesi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de kadınlara özel sağlıklı yaşam buluşması