Kategoriler

HURDA KAĞIT İHRAÇ EDİLMESİN

Türkiye’de selüloz üretiminin yetersiz olması nedeniyle kağıt sektöründe yıllık 1 milyar doların üzerinde dış ticaret açığı verildiğini belirten Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Türk kağıt sektörünün hammadde sorunu yaşamaması için hurda kağıt ihracatının durdurulması çağrısında bulunda.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen 2018 yılı mali genel kurul toplantısında konuşan Yağcı, “Hurda kağıt ihracatına izin verilmiş, bu kağıt sektörümüz için olumsuz. Önümüzdeki dönemde hurda kağıt ihracatının önlenmesi için çalışacağız” diye konuştu.

İhraç ürünleri kekikte hasat sırasında yabani otların karışması nedeniyle PA sorunu yaşandığını anlatan Yağcı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile üreticilerin eğitilmesi konusunda ortak çalışma planladıklarını, önümüzdeki dönemde Denizli’de kekik üreticilerine yönelik eğitimler yapılacağını anlattı.

Mobilya OSB hızla ilerliyor

İzmir’de mobilya sektörünün Karabağlar’a sıkıştığını, mobilya sektörünü bu sıkışıklıktan kurtarmak için Mobilya Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda bir çalışma başlattıklarını hazırlatan Yağcı, “Mobilya OSB’nin yeri tespit edildi. Belediyeden onayı çıktı, müteşebbis heyeti kuruluyor. Milli Emlak’tan arazinin Mobilya OSB olarak ilan edildiğine ilişkin irtifak yazısını bekliyoruz, Mobilya OSB’nin kısa sürede bu noktaya gelmesinde emekleri olan İzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Torbalı Ticaret Odası ve diğer kurumlara mobilya sektörümüz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin mali genel kurul toplantısında, 2019 yılı bütçesi ve iş programı da kabul edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
SULTAN ÇELEBİ MEHMED DUALARLA ANILDI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Kent Konseyi Genel Kurulu'nda kentin 2050 vizyonu konuşuldu
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi yaz coşkusunu mahallelere taşıyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Geleceğin futbolcuları Osmangazi’de sahaya çıktı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ÇOCUKLAR DA MUTLU
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'da Körfez Seferleri başladı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ROCK’LA BAŞLADI TÜRKÜLERLE COŞTURDU: BURSA’DAN HALUK LEVENT GEÇTİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Nilüfer'de 'Yaz Spor'larında ilk dönem tamamlandı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Valiliği’nden sıcaklık uyarısı!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Bursa: Kerbela sadece bir tarih değil, vicdanın sınavıdır