Kategoriler

RAMAZAN YARDIMLARI 317 BİN KİŞİYE ULAŞACAK

Rahmet ve Bereketiyle Cihanı Kuşatan Paylaşma Mevsimi Ramazan’ sloganıyla 2019 yılı Ramazan çalışmalarına başlayan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, bu önemli ayda yurt içinde ve yurt dışında toplamda 317 bin kişiye yardım götürmeyi hedefliyor.

‘Rahmet ve Bereketiyle Cihanı Kuşatan Paylaşma Mevsimi Ramazan’ sloganıyla 2019 yılı Ramazan çalışmalarına başlayan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, bu önemli ayda yurt içinde ve yurt dışında toplamda 317 bin kişiye yardım götürmeyi hedefliyor. İstanbul’da ve 40 ülkede 52 bin erzak kolisi dağıtacaklarını belirten Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, “Her Ramazan hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini yardıma muhtaç kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu yıl da nasip olursa yurt içinde İstanbul’da ve Anadolu’nun farklı illerindeki tüm aşevlerimizde 165 bin kişiyi, yurt dışında ise Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda 100 bin kişiyi Hüdayi’nin beş asırlık vakıf geleneği olan iftar sofralarında buluşturacağız. Aynı zamanda ihtiyacın en fazla olduğu mahrumiyet bölgelerinde ve mazlum coğrafyalarda mağdurlara, muhtaçlara, savaş mağduru mültecilere erzak kumanyaları dağıtarak onların yanında olduğumuzu göstermek ve acılarını bir nebze de olsa gidermek istiyoruz. Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da kuracağımız iftar sofraları ile vatandaşlarımızın, dünyanın dört bir köşesindeki tüm Müslümanların kardeşlik bağlarını pekiştireceğiz” dedi.

Üsküdar’ın manevi sultanı Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı “Yoksulluk ve Cehaletle Mücadele” hizmetini devam ettiren Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, bu Ramazan da iftar sofraları ve gıda paketi yardımlarıyla hayırseverlerin zekât, fidye, fitre gibi tüm bağışlarını ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıracak. Rahmet ve paylaşma mevsiminde yaklaşık 317 bin kişiye ulaşacaklarını belirten Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, “Vakıf olarak Türkiye’de ve 40 ülkede başında kendi Türk personelimizin olduğu müesseselerimizle veya yerelde güvenilir paydaş kuruluşlar aracılığıyla hizmet veriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızı dünyanın dört bir köşesinde yaşanacak bu Ramazan heyecanına ortak olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Vakıf olarak 2019 yılı Ramazan dönemi için bağış bedellerini; bir kişilik iftar için 25 TL, bir paket erzak için 120 TL olarak belirlediklerini belirten Eryılmaz, “Dileyen hayırseverlerimiz Üsküdar ve Küçük Çamlıca’daki aşevlerimizde bir günlük toplu iftar bağışında bulunarak kurulan bu gönül sofralarına katkıda bulunabilecek ve belli sayıda misafirini de bu iftarlara davet edebilecek. Her akşam bir hayır sahibinin üstleneceği bu iftar sofralarımızdan bölgenin ihtiyaç sahipleri, her seviyeden talebeler, Hüdayi Hazretleri’nin ziyaretçileri de istifade edecek, bu vesileyle imkân sahibi-ihtiyaç sahibi, amir-memur, hoca-talebe binlerce kişi aynı iftar sofralarında bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini, coşkusunu, kardeşlik iklimini hep birlikte paylaşacak ve manevi atmosferini hep birlikte teneffüs edecek” dedi.

İnternet üzerinden de Bağış Yapılıyor

Eryılmaz, Ramazan ayındaki zekât, iftar, fidye, fitre ve erzak paketi bağışlarının nasıl yapılacağıyla da ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Yurt içinden ve yurt dışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden banka kartlarıyla, anlaşmalı banka hesaplarına havale veya EFT yolu ile veya ‘İftar, Fidye, Fitre’ kelimelerinden birini yazıp 4948’e SMS atarak 25 TL bağışta bulunabilecekler” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
7 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir'den gastronomi hamlesi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL, “AKP İKTİDARI GİTMEDEN, SARAY REJİMİ SON BULMADAN TÜRKİYE’YE RAHAT YOK”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Gemlik’te Afetlere Önceden Hazırlık
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
CHP Bursa İl Başkanlığı’ndan Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusu
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KATKI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Ercan Özel: “Gönül rahatlığıyla Kozdere Çamlığı’nda piknik yapılabilir”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir Ovası'ndan su krizi uyarısı! Yenişehir’de su seviyesi tehlikede!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yabancı öğrenciler sosyal medya hesaplarında Osmangazi’yi tanıtacak
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BTÜ'den enerji sektörü için kendini onaran malzeme projesi