Kategoriler

'AMBALAJLI ÜRÜNLER İÇİN VATANDAŞTAN ÜCRET ALINMAYACAK'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Bakanlığımız tarafından ambalajlı ürünler için vatandaştan ücret alınacağı yönündeki haberler kesinlikle doğru değildir" açıklamasını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, ambalajlı ürünler için vatandaştan ücret alınacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın kuruluşlarında "geri kazanım katılım payı" ile ilgili haberlerin yer aldığı belirtildi.

Geri Kazanım Katılım Payı uygulamasının 29 Kasım 2018'de TBMM'deki tüm siyasi partilerin mutabakatıyla kabul edildiği anımsatılarak, bu uygulamanın katılım payına tabi ürünleri piyasaya süren işletmeleri ilgilendiren bir uygulama olduğu vurgulandı.

Ambalajlı ürünler için vatandaştan ücret alınacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığı bildirilen açıklamada, vatandaştan herhangi bir ücret alınmasının asla söz konusu olmadığı kaydedildi.

"Atık yönetiminin daha etkin bir şekilde yapılması sağlanacak"

Açıklamada, 2005'ten beri ambalaj atıkları ile akü, pil, lastik, madeni yağlar, elektronik eşya gibi özel atıkların yönetimi konusunda Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşların faaliyet gösterdiği belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"Bakanlığımızca yapılan tüm iyileştirme çalışmalarına rağmen bugüne kadar atık toplanmasında hedeflenen artış sağlanamamıştır. Bu nedenle, çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik düzenlemelerin yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 10 Aralık 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu değişiklikle atıkların azaltılması ve geri dönüşümün sağlanabilmesi için bahse konu ürünleri üreten/ithal eden/piyasaya süren işletmelerden ürünün cinsine göre Geri Kazanım Katılım Payı tahsil edilecektir. Gelecek nesillere daha temiz, çevreci ve yaşanabilir şehirler bırakmak hedefiyle yürütülen bu çalışmayla atık yönetiminin daha etkin bir şekilde yapılması sağlanacak, israfın önüne geçilecektir."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
“Komşu Köyün Delisi” Tiyatro Gösterisinin Galası Yapıldı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Miniklerden Annelerine Sürpriz
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek: “İznik’te Türk Milletine Sahip Çıkıyoruz!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Trafik denetimlerinde 498 bin araca ceza!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İngilizler kuru üzümün, Amerikalılar kuru kayısının peşinde!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
EPDK’dan 22 şirkete yeni lisans
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gazze’de 65 bin çocuğun hayatı tehlikede
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
“LOZAN TAPUSUNU DELDİRMEYECEĞİZ!”
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Genç sporcuların duatlon heyecanı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Çalı Mahallesi’nde Cenazelerde Yemek İkramı Kaldırıldı