Kategoriler

RAMAZAN İKLİMİ ‘ŞEHR-İ HİLAL’ İLE TAÇLANIYOR

Yıldırım Belediyesi, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayının atmosferine uygun programlarla ilçe sakinlerine manevi bir iklim yaşatıyor.

Yıldırım Belediyesi’nin Bayrak Meydanı’nda oluşturduğu ‘Ramazan Obası’ndaki birbirinden güzel etkinliklere katılan ilçe sakinleri, aileleri ile birlikte zamanı dopdolu yaşıyor. Geleneksel ramazan etkinlikleri kapsamında, orta oyunları, meddah, Hacivat-Karagöz gibi sahne sanatlarının yer aldığı gösterilerin yanı sıra, tasavvuf müziği konserleri, şiir dinletileri, söyleşiler gibi farklı etkinliklerin de icra edildiği Ramazan Obası, vatandaşların iftardan sonra buluşma noktası oluyor. Çocuklar için ‘Neşeli Yıldırım’ temasıyla hazırlanan etkinlikler ve oyun parkurlarıyla minikleri de unutmayan Yıldırım Belediyesi, çocukların Ramazan gelenekleriyle büyümesini sağlıyor. Hemşehri derneklerine ayrılan bir diğer çadırda ise, yöresel kültürler ve müzikler yaşatılıyor. Öte yandan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kurulan bin kişilik iftar çadırında da dayanışma ve paylaşma duygularıyla vatandaşlar oruçlarını açıyor.

‘RAMAZAN’IN MANEVİYATINI YAŞATIYORUZ’

Yıldırım’da Ramazan iklimini geleneksel etkinlikler ile sürdürerek dayanışma, birlik ve beraberlik duygularıyla ilçe sakinlerine manevi bir atmosfer yaşattıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mübarek Ramazan ayının manevi huzurunda bir taraftan ibadetlerimizi gerçekleştirirken, Bayrak Meydanı’nda oluşturduğumuz Ramazan Obası’nda hemşehrilerimize geleneksel etkinliklerle buluşma ve ailecek zaman geçirme imkanı sunuyoruz. Özellikle evlatlarımızın Ramazan gelenekleriyle yetişmesi için onlara özel etkinlikler de hazırladık. Neşeli Yıldırım temasıyla oluşturduğumuz çocuk etkinlik çadırı, oyun parkurları ve sahne gösterileriyle evlatlarımıza Ramazan’ın maneviyatını yaşatıyoruz. Hacivat-Karagöz, gölge oyunları, orta oyunları, tasavvuf konserleri, şiir dinletileri ve söyleşilerle hoş vakitler geçireceğiz. Ramazan ayı boyunca sürecek etkinliklerimize tüm Yıldırımlı ve Bursalı hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki
Bursa
Orhan Sarıbal'dan beyaz ete ihracat kısıtlamasına tepki
Bursa
Bursa'da Emir Sultanlı öğrencilerden bilimsel projeler
Bursa
Bursa Keles'te bu yemek 671’inci kez pişecek
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUYSAD Başkanı Dönmez yeniden YESİDEF'te
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir'e gastronomi ödülü
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Orhaneli'nde evlenecelere müjde
Genel
2 Kez Görüntülendi.
Türkiye'nin Pazar havası... Parçalı ve çok bulutlu
Bursa
Bursa'da Emir Sultanlı öğrencilerden bilimsel projeler
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İMO Bursa Şubesi Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleri Sanayi ve Depolama Alanına İtirazını Açıkladı