Kategoriler

BURSA’DAN URLA’YA KARDEŞLİK ELİ UZANDI…

Sosyal yardımlar kapsamında birçok ihtiyaç sahibine yardım elini uzatan Türk Kızılay Bursa Şube Başkanlığı, bu hafta sonu çok farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türk Kızılay Urla Temsilciliği tarafından yürütülmekte olan “Hayata Bağlan Projesi” kapsamında çeşitli faaliyetlere katılan ve yeteneklerini sergileyen özel gereksinimli gençler ve aileleri, kültürel bir etkinlik kapsamında Bursa’da ağırlandı.

Programın ilk gününde, Uludağ’ın eşsiz doğasında keyifli bir gün geçiren misafirler, özellikle teleferiğe binmenin heyecanını yaşadılar. Dönüşte ise Bursa’nın tarihi mekanlarını ziyaret ettiler. Ertesi gün ise erkenden Cumalıkızık Köyü’ne yapılan gezinin ardından Aile Çalışma Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Dr. Rüştü Burlu Çocuk Evleri Sitesi’ne geçildi.

EĞLENİRKEN, FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

Dr. Rüştü Burlu Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla bir araya gelen özel gereksinimli gençler, eğitmenleri ve aileleri ile birlikte türkülerden oluşan bir konser verdiler. Daha sonra ise geri dönüşüm malzemelerinden kendilerinin tasarladığı kıyafetlerle defile yaparak geri dönüşümün önemine dikkat çektiler. Renkli anlara sahne olan ve çeşitli ikramların da yapıldığı programın sonunda onlar için özel hazırlanan tişörtlere anı olarak birbirlerinin el izlerini bıraktılar. Faaliyetlerin sonunda konuşan Türk Kızılay Bursa Şube Başkan Yardımcısı Mürsel Durmaz, “Bu tür organizasyonları daha da çeşitlendirerek birçok şehirle karşılıklı olarak yapmak istediklerini ve bu şekilde toplumda Kızılay bilincinin daha da yaygınlaşması için yeni projeler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini” söyledi. Türk Kızılay Urla Koordinatörü Nurgül Saltık ise konuşmasında, Bursa Şube’sinin misafirperverliğine teşekkür etti ve çok güzel anılarla Bursa’dan ayrılacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
Bursa
BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde
Bursa
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde kupa ve madalya heyecanı
Bursa
Endüstriyel yemek sektöründen et fiyatlarına tepki
Bursa
Osmangazi Çağrı Merkezi 7/24 hizmette
Bursa
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
Bursa
Bursa'da hava kirliliği limitin üstünde
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede
Bursa
BTÜ-SEM’den minik dahilere eğitim
Bursa
TOFAŞ play-off için Galatasaray Ekmas karşısında