Kategoriler

BUSİAD ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, eylül ayı enflasyonun beklentilerin çok altında gelmesinin tüm üretici kesimleri memnun ettiğini söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay, beklentilerin 1.34 seviyelerinde olmasına karşın gerçekleşen rakamın 0.99 çıkmasında aylardır dile getirdikleri gibi gıda fiyatlarındaki düşüşün neden olduğunun görüldüğünü de ifade ederek, “Bu da tarımın desteklenmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Türkay, “Ancak konut faizlerindeki düşüş fiyatları da yukarı çekmiş görünüyor. Bu konuda da dikkatli olmak gerekli. Ayrıca doğal gaz ve elektrikte yaşanan zamların gelecek aylara yansıyabileceğini de düşünüyoruz. Rakam umut verici ancak kaygılarımız ortadan kalkmış değil” diye konuştu.

Türkay, enflasyonda kritik aylara girildiğini, burada hedeflenen başarıya ulaşılması halinde 2020’ye daha güvenle bakmanın da mümkün olabileceğini ifade ederek, “Bolluk yaratabilecek mekanizmaları hızla hayata geçirirsek, enflasyonu da işsizliği de, büyümeyi de çözeriz. Türkiye'nin bu gücü var. Yeter ki kullanabilsin” dedi.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Yıldırım’da Hıdırellez coşkusu
Bursa
Bursa Yıldırım MTAL’den TÜBİTAK Bilim Fuarı
Bursa
Bursa Yenişehir Ziraat Odası'nda Aktaş yeniden başkan
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Dikkat! Eşinizin cebinden izinsiz para almak boşanma sebebi
Bursa
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basınla buluştu
Bursa
Bursa'da bir lisede ilginç olay
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Baharın gelişi Osmangazi’de coşkuyla kutlandı
Bursa
Bursa futbolu nereye koşuyor?
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yenişehir'de 10 yıllık sorun çözüme kavuşuyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'den Bosnalı kardeşe ziyaret