Kategoriler

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİKLERİNE 5 BİN 611 KİŞİ BAŞVURDU

2019 yılının ilk 9 ayı itibariyle sigara bırakma polikliniklerine 5 bin 611 başvuru gerçekleştirildiğini dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, başvuru yapanlardan bin 302 kişinin sigarayı bırakarak sağlıklı hayatı tercih ettiğini belirtti.

Bursa’da yürütülen sigara bağımlılığıyla mücadele çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, mücadelenin en önemli aşamalarından birinin kullanıcıların bırakmaları yönünde desteklenmesi ve kararlılık geliştirmeleri yönünde motive edilmeleri olduğuna dikkat çekti. Bilimsel geçerliliği kanıtlanmış yöntemler kullanılması halinde tütün bağımlılığından kurtulmanın mümkün olabildiğini vurgulayan Dr. Akan, “Kullanıcıların bu husustaki farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırmak önemlidir. İlimizde bu doğrultuda aktif hizmet veren gerek hastanelerimiz bünyesinde gerekse birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık hayat merkezlerimizde yer alan 17 adet sigara bırakma polikliniği bulunmaktadır” dedi.

Her yıl sigara bırakma polikliniklerine başvuranların ve aynı şekilde poliklinikler vasıtasıyla sigarayı bırakanların sayısının arttığının altını çizen Dr. Akan, “2019 yılının ilk 9 ayı itibariyle ilimizdeki 17 sigara bırakma polikliniğine 5 bin 611 başvuru yapıldı. Burada yürütülen tedavi ve danışmanlık hizmetleri sonucu bin 302 vatandaşımız sigara bağımlılığından kurtuldu” şeklinde konuştu.

171’i Arayın

Vatandaşların Alo 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak danışmanlık hizmeti alabileceğini vurgulayan Dr. Akan, “Bu polikliniklerde sigara bırakma konusunda eğitim almış uzman hekim, hekim ve diğer yardımcı sağlık personeli görev yapmaktadır. Hekim tarafından, sigara kullanıcısı genel bir sağlık bakış açısıyla değerlendirilerek bağımlılık düzeyi ortaya konmaktadır. Gerekli tanısal testler, laboratuar ve görüntüleme tetkikleri yapılmaktadır. Değerlendirme sonucunda farmakalojik tedavi düzenlenmekte, gerekli durumlarda davranışsal bilişsel danışmanlık hizmeti verilmektedir” dedi.

Dr. Akan son olarak sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçların ve bantların kişinin herhangi bir sosyal güvencesi olup, olmadığına bakılmaksızın sigara bırakma polikliniklerinde tedavi gören hastalara ücretsiz verildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
SULTAN ÇELEBİ MEHMED DUALARLA ANILDI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Kent Konseyi Genel Kurulu'nda kentin 2050 vizyonu konuşuldu
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi yaz coşkusunu mahallelere taşıyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Geleceğin futbolcuları Osmangazi’de sahaya çıktı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BURSA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ÇOCUKLAR DA MUTLU
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'da Körfez Seferleri başladı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ROCK’LA BAŞLADI TÜRKÜLERLE COŞTURDU: BURSA’DAN HALUK LEVENT GEÇTİ
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Nilüfer'de 'Yaz Spor'larında ilk dönem tamamlandı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Valiliği’nden sıcaklık uyarısı!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti Bursa: Kerbela sadece bir tarih değil, vicdanın sınavıdır