Kategoriler

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİKLERİNE 5 BİN 611 KİŞİ BAŞVURDU

2019 yılının ilk 9 ayı itibariyle sigara bırakma polikliniklerine 5 bin 611 başvuru gerçekleştirildiğini dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, başvuru yapanlardan bin 302 kişinin sigarayı bırakarak sağlıklı hayatı tercih ettiğini belirtti.

Bursa’da yürütülen sigara bağımlılığıyla mücadele çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, mücadelenin en önemli aşamalarından birinin kullanıcıların bırakmaları yönünde desteklenmesi ve kararlılık geliştirmeleri yönünde motive edilmeleri olduğuna dikkat çekti. Bilimsel geçerliliği kanıtlanmış yöntemler kullanılması halinde tütün bağımlılığından kurtulmanın mümkün olabildiğini vurgulayan Dr. Akan, “Kullanıcıların bu husustaki farkındalıklarını ve motivasyonlarını artırmak önemlidir. İlimizde bu doğrultuda aktif hizmet veren gerek hastanelerimiz bünyesinde gerekse birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık hayat merkezlerimizde yer alan 17 adet sigara bırakma polikliniği bulunmaktadır” dedi.

Her yıl sigara bırakma polikliniklerine başvuranların ve aynı şekilde poliklinikler vasıtasıyla sigarayı bırakanların sayısının arttığının altını çizen Dr. Akan, “2019 yılının ilk 9 ayı itibariyle ilimizdeki 17 sigara bırakma polikliniğine 5 bin 611 başvuru yapıldı. Burada yürütülen tedavi ve danışmanlık hizmetleri sonucu bin 302 vatandaşımız sigara bağımlılığından kurtuldu” şeklinde konuştu.

171’i Arayın

Vatandaşların Alo 171 Sağlık Bakanlığı Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak danışmanlık hizmeti alabileceğini vurgulayan Dr. Akan, “Bu polikliniklerde sigara bırakma konusunda eğitim almış uzman hekim, hekim ve diğer yardımcı sağlık personeli görev yapmaktadır. Hekim tarafından, sigara kullanıcısı genel bir sağlık bakış açısıyla değerlendirilerek bağımlılık düzeyi ortaya konmaktadır. Gerekli tanısal testler, laboratuar ve görüntüleme tetkikleri yapılmaktadır. Değerlendirme sonucunda farmakalojik tedavi düzenlenmekte, gerekli durumlarda davranışsal bilişsel danışmanlık hizmeti verilmektedir” dedi.

Dr. Akan son olarak sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçların ve bantların kişinin herhangi bir sosyal güvencesi olup, olmadığına bakılmaksızın sigara bırakma polikliniklerinde tedavi gören hastalara ücretsiz verildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Başkanlardan başarılı basketbol maçında keyifli anlar
Bursa
Kardeş kentler yemekte buluştu
Bursa
31 Mart'tan sonra Mudanya Belediyesi'nde neler değişti?
Bursa
Bursa'da başkanlardan 19 Mayıs’a yakışan maç
Bursa
Mudanya'da pazar yeri kararı
Bursa
Nilüfer Belediyesi GESK ligi lider bitirdi
Bursa
Borsa İstanbul'da kapanış rekoru
Bursa
İnegöl'de 19 Mayıs coşkusu sokaklara taştı
Bursa
19 Mayıs'ta 81 ilde festival havası
Bursa
Nilüfer’de 19 Mayıs kutlamaları başladı