Kategoriler

BELEDİYE BAŞKANI BEKİR AYDIN’NIN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; ’’ lemlere rahmet olarak gönderilen ve insanlık âlemine bir hidayet tarihi açan, Peygamber Efendimizin Ümmeti olduğumuz için Cenabı Allah’a şükrediyor ve Onun Resulüne salat ve selam ediyoruz’’ dedi.

Başkan Aydın Mesajında; “âlemlere ilâhî rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin ümmeti olmakla şereflenmiş bulunmak, biz müminler için mutlu ve kutlu bir olaydır.’’ İfadesini kullanan Belediye Başkanı Bekir Aydın; Yüce Allah’ın (C.C.) insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi, Hz. Muhammed’in (S.A.V.), Yüce Allah’tan getirdiği daveti, sünnetini ve örnek ahlakını anlamak, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla asırlardır Müslümanlar, onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Öyle ki; sevgililer sevgilisi Peygamberimizin kutlu doğumu ile dünya üzerinde birçok önemli olay vuku bulmuştur. Âlemler nur ile dolmuştur.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günüyle karanlıklar içinde yaşayan insanlara aydınlık bir dönem müjdelenmiştir. Milletlerin hayatlarında özel ve önemli günler vardır. Milletimizin ve İslam âleminin en önemli ve vazgeçilmez günlerinin başında ise Mevlid Kandili gelmektedir. Peygamberimiz hayatıyla, yaşantısıyla, insanlığa getirmiş olduğu mesajla, insanlık âlemine kazandırdığı değerlerle toplumları karanlıktan kurtarmış, insanlığı yüksek değerlere ulaştırmıştır.

Başkan Aydın Kandil günleri kardeşlik bağlarımızı güçlendiren önemli günlerdir. Bu günlerde dargınlıklar, kırgınlıklar sona erdirilmeli, varsa etrafımızdaki ihtiyaç sahibi kimselere yardım edilmelidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm Orhangazi hemşerilerim ve Türk İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde, sevdikleriyle beraber nice kandiller geçirmelerini temenni ediyorum.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Gemtaş’ta yönetim belli oldu
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
İnegöl Hayvan Pazarı 27 Mayıs'ta kapılarını açıyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa’da kamuya ait caddelerden alınan otopark ücreti kaldırılacak mı?
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
TOFAŞ Bahçeşehir Koleji’ne konuk oluyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa LÖDER'in çocuk şenliği
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün yeni başkanı Muharrem Or
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
BEBKA, Eskişehir'de kadın kooperatiflerini bir araya getirdi
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'da çocuklar hayallerindeki meslekleri resmettiler
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Kros nefesleri kesti