Kategoriler

OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOL İMZALANDI

Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik otomotiv sektöründe mesleki eğitime katkı sağlamak ve işbirliği protokolü imzalamak üzere Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir araya geldi.

Yapılan işbirliği ile Türkiye otomotiv sektörünün lokomotifi konumundaki Bursa’da sektör ve okul birlikteliği ile bu alanda ihtiyaç duyulan beklentilere cevap verecek nitelikte mesleki yeterliliklerle donatılmış insan gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor.

İmzalanan protokolle aynı zamanda öğretmenlerin sektördeki gelişmelerden haberdar olması, bu tecrübelerini öğrencilerine aktarması ve mesleki gelişimlerini desteklemek de amaçlanıyor. Okullarda eğitimi verilen alanları sektörle birlikte dizayn ederek mezun öğrencilerin niteliğini artırmayı hedefleyen kurum ve sektör temsilcileri mezun öğrencilerin iş hayatına hazırlanmalarına da katkı sağlayacak.

Okulların atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak kurulmasından işletmelerde staj imkânı sağlanmasına, öğretmenlere hizmet içi eğitim ve iş başı eğitimler düzenlenmesinden eğitim materyali hazırlanmasına kadar pek çok konuda işlemler yürütülecek.

Protokolün imzalanmasının ardından Vali Canbolat okul müdüründen okulla ilgili bilgi aldı. Canbolat ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek atölyeleri inceledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Bursa Yıldırım MTAL’den TÜBİTAK Bilim Fuarı
Bursa
Bursa Yenişehir Ziraat Odası'nda Aktaş yeniden başkan
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Dikkat! Eşinizin cebinden izinsiz para almak boşanma sebebi
Bursa
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basınla buluştu
Bursa
Bursa'da bir lisede ilginç olay
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Baharın gelişi Osmangazi’de coşkuyla kutlandı
Bursa
Bursa futbolu nereye koşuyor?
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Yenişehir'de 10 yıllık sorun çözüme kavuşuyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'den Bosnalı kardeşe ziyaret
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey, Bursa Büyükşehirin borcunu açıkladı