Kategoriler

GASTRO WORLD MASTER CHEFS’E ŞEHİT EROL OLÇOK MTAL DAMGASI

Denizli’de düzenlenen ve dünyaca ünlü şeflerin jüri üyesi olarak yer aldığı, bireysel ve ekip kategorilerinde dünyanın farklı ülkelerinden katılımcıların yarıştığı “Gastro World Master Chefs” Uluslararası Gastronomi Fuarı ve Yemek Yarışması’na Bursa Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi damgasını vurdu.

35 ülkeden 80 yabancı jürinin yer aldığı organizasyonda 10 ülkeden kıtalar arası yaklaşık 400 yarışmacı el lezzetlerini konuşturdu. Et Kategorisi’nde Şehit Erol Olçok MTAL öğrencisi Atiye Yaren Aslankoç, profesyonel aşçıların ve üniversite öğrencilerinin arasından 1. olarak tek altın madalyanın sahibi oldu. Aynı okulun öğrencilerinden Miray Garip, Ferdican Saraç, Batuhan Altınsoy, Fatma Zeynep Uluçay ve Melek Nisa Büyükdere gümüş madalya; Fatmanur Yumurtacı, Kenan Kumanova, Hilal Rana Koçer ve Yunus Emre Kocaman ise bronz madalya alma başarısı gösterdi.

Balık kategorisinde ise Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Sinem Durmuş, Oktay Bircan gümüş madalya; Yusuf Çelik, Kaan Temelöz ve Melike Döngelcik ise bronz madalya; Enes Çelik ve Sena Karaman da merit almışlardır. Aynı okulunu öğrencilerinden Oğuzhan Dayı Tatlı kategorisinde, Kazım Ası da Kümes ve Av Hayvanları kategorisinde bronz madalyaları Bursa’ya getirdi.

“Liselerarası Ekip” kategorisinde 30 okul arasından Şehit Erol Olçok MTAL öğrencileri Oktay Bircan, Fatma Zeynep Uluçay ve Melek Nisa Büyükdere’den oluşan 1. Ekip 92,50 puanla Birincilik Kupası ile birlikte 3 altın madalya almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attılar. Yine aynı okulun öğrencileri Sinem Durmuş, Batuhan Altunsoy ve Oğuzhan Dayı’dan oluşan 2. Ekip ise 87,75 puanla Üçüncülük Kupası ve 3 gümüş madalya aldı.

Şehit Erol Olçok MTAL; toplamda 2 kupa, 4 altın madalya, 10 gümüş madalya ve 8 bronz madalya ile Bursa’yı uluslararası platformda başarıyla temsil ederek okulun ve kentin tanınırlığına katkı sağladı. Yarışma organizasyonu içinde öğrencilere ve okulun ekiplerine danışmanlık yapan Şehit Erol Olçok MTAL Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Güneş Özer, Alan Öğretmeni Özkan Salman ve Yabancı Dil Öğretmeni Berrak Komşu, öğrencilerle birlikte bu büyük başarının mimarları oldular.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'