Kategoriler

Kitap fuarına İlber Ortaylı akını

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İlber Ortaylı akını yaşandı. Ortaylı’nın konferansını dinlemek için gelenler 800 kişilik salonu kısa sürede doldururken, yer bulamayanların bir kısmı merdivenlerde oturarak, önemli bir bölümü de fuaye alanına konulan dev ekrandan ünlü tarihçinin konuşmasını ayakta dinledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen ve 125 yayınevi, 200 yazar ve 50 söyleşiye ev sahipliği yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı ağırladı. Prof. Dr. Ortaylı’nın Bosna Hersek’i konu alan konuşmasını dinlemek için gelen okurları kapıda uzun kuyruklar oluştururken, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin 800 kapasiteli Orhangazi Salonu kısa sürede doldu. Ortaylı hayranlarının bir kısmı konferansı salonun merdivenlerinde oturarak takip ederken, yoğunluktan içeriye giremeyenler de fuaye alanına konulan dev ekrandan söyleşiyi izledi.

Konuşmasında Osmanlı’dan günümüze Bosna Hersek’i anlatan Ortaylı, “Bizim için Bosna çok önemli bir parçadır. Ve biz o önemli parçanın içimizde Rumeli diye yaşamasından son derece memnunuz, mutluyuz. Mutluluğun ötesinde şükran duymalıyız, iyi ki varlar. O zaman bu ülke başka bazı iptidailiklere bazı engellere karşı daha sağlam durabilecek demektir” dedi.

Konferansı izleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, ağırlamaktan büyük mutluluk duydukları Prof. Dr. Ortaylı’ya günün anısına bir tablo hediye etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
EMEP Bursa İl Örgütü: Kestel ve Gürsu havadan müdahale edilmediği için yanıyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa’da orman yangını krizi! Yaklaşık 3 bin hektarlık alan etkilendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bakan Uraloğlu: Bursa'daki yangın enerjisi düştü... Çalışmalar sürüyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
TÜRKOĞLU: TARIM VE ORMAN BAKANINA SORUYORUM!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Toprağımız, ormanımız, geleceğimiz yanıyor!
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’tan, Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey’e: Olmadı Sayın Bozbey!!
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Gemlik Belediyesi, Bursa'daki Orman Yangınına Karşı Seferber Oldu
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçede yaşanan yangın faciasına ilişkin yazılı yaptığı açıklamada, yaşadığı acıyı dile getirdi.
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey’den yangın bölgesine ziyaret
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
TKP'den Bursa için dayanışma çağrısı: Yangından etkilenen yurttaşlarımıza evlerimiz açıktır