Kategoriler

AKÇAYDAN 2020 ENGELLİ MAAŞLARI AÇIKLAMASI

Türkiye Sakatlar derneği ve Orhangazi Engelliler Koordinasyon merkezi Başkanı Emrullah AKÇAY ;2020 yılında engellilerin evde bakım maaşı, engelli maaşları ile ilgili kişi başı gelir limitleri Ve ÖTV siz araç alımlarıyla ilgili değişen limitler hakkımda açıklamalarda bulundu.

AKÇAY; 1..ailesinde bakıma muhtaç engelline bakan kişilere bakan kişilerin bakım maaşı alabilmeleri için aynı hanede yaşayan kişilerin gelir kriteri 1402 TL olarak belirlenmiştir.
2. % 40 ve üzeri engelli olan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilerin engelli maaşı alabilmeleri için hane geliri toplamı hanede yaşayan kişi sayısına bölünerek 701 TL olarak belirlenmiştir.
3.ortapedik engellilerin ve ailesinde %90 ve üzerinde engelli raporu olan kişilerin ÖTV siz araç alabilmeleri için üst limit 303 200 TL olarak belirlenmiştir Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Emrullah AKÇAY 2019 yılında daha düşük olan maaş bağlama tutarları ve araç alım limitleri yüzünden bu haklardan yararlanamayan engellilerin 2020 yılında yeni belirlenen tutarlara göre durumlarını gözden geçirerek hak kaybına uğramamalarını istedi.

AKÇAY; Konu hakkında bilgi almak isteyen engelli kardeşlerimizin kütüphane altında hizmet veren Orhangazi Belediyesi engelliler Koordinasyon merkezimize ve sakatlar derneğimize gelerek bilgi almalarını istedi. 2020 yılının ülkemize, ilçemize huzur, barış sağlık ailelerimize mutluluk getirmesini yüce ALLAH dan niyaz ediyor, sakatlıkların olmadığı engelsiz bir dünya hayaliyle nice yıllar diliyorum.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
Zeytin ağaçları yeni yerine taşındı
Bursa
Bursa İnegöl'ün il isteği hız kesmiyor
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Toz taşınımları sürüyor... Haftanın son iş gününde hava nasıl olacak?
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Mudanya'da park ve yeşil alanlara bakım
Bursa
Şenol Dolar son yolculuğuna uğurlandı
Bursa
Bursa Yıldırım'da güçlü kadın, güçlü aile
Bursa
Osmangazi, Ata posterleri ile donatılıyor
Bursa
Bursa'da Kadınlar Korosundan ‘Anneler Günü’ konseri
Bursa
Şampiyon sporculardan Bursa Osmangazi'ye ziyaret
Bursa
İK'nın geleceğini neler bekliyor?