Kategoriler

Cumalıkızık Ortaokulu E-twinning okulu olma yolunda zirveye koşuyor

Bursa Cumalıkızık Ortaokulu Avrupa okul ağı e-twinning platformunda ''tiny explorers workshop ''projesine dahil olarak dersleri atölyelerle birleştiriyor. İngilizce Öğretmeni Selay Özkaya ingilizce dersini bu atölyelerle birlikte işliyor.Atölyelerde yer alan uzay,resim,tasarım,oyun etkinlikleri ile öğrenciler hem eğlenceli dakikalar geçiriyor,hem de her çocuk kendini keşfetme fırsatı buluyor.Bu projeler sayesinde çocuklar öğretmenleriyle birlikte oyunlar tasarlayıp oynuyorlar.Daha önce hiç tanımadıkları Picasso,Salvador Dali,Ahmet Hamdi gibi ressamların eserlerini tanıyıp bu eserleri canlandırıyorlar.Uzay etkinliklerini okul bahçesinde tasarladıkları oyun perdesiyle şarkılarla keşfedip,dijital uygulamalarla gezegenleri ellerine getiriyorlar.

Bursa Cumalıkızık Ortaokulu 
Geçen Seneyi Avrupa okul ağı platformunda gerçekleştirdiği e-twinning projelerinden kazandığı 3 ulusal 2 avrupa kalite ödülü ile kapattı..
2019-2020 yılında sadece teknoloji ve yeni öğretim yöntemlerini derslerine entegre edebilen okullara teklif edilen e-twinning okulu olma adayı olarak gösterilen Bursa Cumalıkızık Ortaokulu,birçok proje ile devam ediyor.


İngilizce derslerinde drama,dijital web2 araçları,ingilizce oyunlar,yaparak-yaşayarak öğrenme,yabancı okullarla ortaklıklar gibi yeni yöntem ve tekniklerin uygulandığı Cumalıkızık ortaokulu bu sene dahil olduğu HAND'N HAND WıTH DYNED projesi ile DYNED dil sistemini okul içinde yaygınlaştırarak öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirmeyi, ENGLISH BEYOND ABILITY projesi ile milli eğitim bakanlığı'nın geliştirdiği fatih eba platformu için ortaklarıyla birlikte geliştirdikleri dijital ders materyallerini tüm Türkiye ile paylaşmayı, ADVENTURE TRAIN projesi ile ortak olduğu ülkelerle birlikte oyunlar geliştirip müfredat ile birlikte sınıflarda bütün ülkelerle eş zamanlı oynamayı ve birbirlerinin kültürlerini tanımayı ve dil becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadırlar.

İngilizce öğretmeni Selay Özkaya e-twinning projelerinin okullarında zevkle uygulandığını ve olumlu sonuçlarını öğrencilerin mutluluğu,derse zevkle katılım ve ders başarısı olarak gördüklerini belirtiyor.
Cumalıkızık ortaokulu bu çalışmaların yanında manevi ve milli değerlerini unutmuyor....Okul müdürü Mehmet ŞEN ve ingilizce öğretmeni Selay ÖZKAYA
1 İYİLİK YAP İYİLİK BUL  e-twinning projesine ortak olarak dahil olarak okullarında ihtiyaç sahiplerine yardım,iyilik masası,tarihe ve tarihe mekanlara saygı,hastaları ziyaret,büyüklere saygı,okulda küçüklerimize oyunlar öğretme,adab-ı muaşeret kurallarının uygulanması gibi çalışmalar yaparak bu güzel hareketin önce veliler daha sonra köy,ilçe,il olarak yayılması amaçlanmaktadır.Proje için hem okulumuzda oluşturacağımız yeni nesil sınıflar için hem de diğer insanlara faydalı olmak için desteklerinizi bekliyoruz.İyilik hareketi başlasın ve bitmesin dediler.

Yorumlar

veli 5 Yıl Önce

başarılar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursalılar, 'Hayallerindeki Bursa'yı konuşuyor'
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa'da "Genç MEB AKUB 16 Gönüllüleri" Tanıtım Programı Düzenlendi
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Vejetaryen beslenmede doğru planlama şartı!
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Dubai'nin deformasyon binaları Türk halılarıyla döşenecek
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Gözünüzü Sık Kaşıyorsanız Dikkat !
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
“HER 10 TIP ÖĞRENCİSİNDEN 1’İ MESLEĞE BAŞLAMADAN ŞİDDETE UĞRUYOR!”
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan küresel bir adım: “Yeşil Bursa” sertifikasyon sistemi hayata geçiyor
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir'den Karacabey'de 'Kariyer ve İstihdam Buluşması'