Kategoriler

ÇALIŞANLARIN OLMAZSA OLMAZI TEMİZLİK

Sodexo’nun dört kıtadaki çalışanlarıyla yaptığı Global İşyeri Araştırması, çalışanların iş yerlerinden beklentilerini araştırdı. Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 81’i temiz bir iş yerinde çalışmanın çok önemli olduğunun altını çizdi. Çalışanların yüzde 79’u da güvenli ve ulaşım kolaylığına sahip bir ofiste çalışmak istediğini belirtti.

Hizmet verdiği 67 ülkede her gün 100 milyon kişinin yaşamına dokunan Sodexo, Global İşyeri Araştırması ile çalışanların beklentilerini analiz etti. Sodexo’nun 4 kıtadaki çalışanları ile yaptığı görüşmeler ışığında gerçekleştirilen araştırmaya katılanların en büyük beklentisi ‘temizlik’ oldu. Çalışanların yüzde 81’i temiz bir iş yerinde çalışmak istediğini dile getirdi. Katılımcıların büyük bir çoğunluğu temizliğin yanında güvenliğin ve ulaşılabilirliğin önemine dikkat çekti. Yüzde 79’luk kesim güvenliğin ve ulaşılabilirliğin gerekli ve önemli olduğunun altını çizdi.

Dünya çapında entegre hizmet yönetimi sektörünün her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “İş yaşamı çalışanların beklentileri doğrultusunda kabuk değiştiriyor. Bu nedenle entegre hizmet yönetimi sektörünün önemi artıyor, sektör dünya çapında büyüyor” dedi. Entegre hizmet yönetiminin şirketlere çalışanların aradığı tüm hizmetleri bir paket olarak sunduğunun altını çizen Ahmet Zeytinoğlu, “Tesis yönetimi, teknik bakım, temizlik, enerji yönetimi, bahçe bakımı ve ilaçlama, destek hizmetler ve yemek gibi servisleri aynı anda hem kaliteli hem de maliyet yönetimi çerçevesinde sunuyoruz” diye konuştu.

Sodexo’nun araştırmasında ön plana çıkan rakamlar şöyle:

  • %81’i işyerlerinin temizliğinin gerekli veya önemli olduğuna,
  • %79’u güvenliğin ve ulaşılabilirliğin gerekli ve önemli olduğuna,
  • %72 oranında resepsiyonun olmasına gerekli ve önemli olduğunu,
  • %81 oranında işyerlerindeki eğitimin gerekli ve önemli olduğunu,
  • %58’i kendi işyerinde öğrenmeyi tercih etmeyi düşünüyor,
  • %79’u IT servisin gerekli ve önemli olduğunu,
  • %74 oranında görsel ekipmanlarının gerekli ve önemli olduğunu,
  • %74’ü teknik servisinin gerekli ve önemli olduğunu,
  • %67’si toplantı yönetiminin gerekli ve önemli olduğunu,
  • %69’u mail ve paketleme servisi gerekli ve önemi olduğunu,
  • %74’ü kahve servisinin ve molaların gerekli ve önemli olduğunu belirtti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Osmangazi Belediyesi’nden Seçköy Mahallesi Camii'ne hizmet eli
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
İYİ PARTİ DAĞ YÖRESİ İLÇE BAŞKANLARINDAN TÜRKOĞLU’NA DESTEK AÇIKLAMASI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Maarif Modeli İçin Bursa’da Ortak Akıl Buluşması
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Bozbey: Çiftçimize desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA ‘TARİH’ CANLANIYOR
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Aydın mahalleleri geziyor sorunları yerinde çözüyor
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den dağ bölgesinin altyapısına önemli yatırım
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Teknik Üniversitesi’nde 'Afetsiz Gelecek' konuşuldu
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Çukurca Spor Tesisi Temel Atma Töreni
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BUSİAD temiz Nilüfer Çayı için Mustafa Bozbey’le görüştü