Kategoriler

MARMARABİRLİK 2020 HEDEFLERİ

2019 Yılında 39.500 ton ürün satışı ve 600 milyon TL ciroya ulaşan Marmarabirlik'in 2020 hedefi; % 14’lük artışla 45 bin ton ürün satışı ve 700 milyon TL ciro. Bugünü değil yarını düşündüklerini ve 2023 yılı 1 milyar ciro hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa,“Marmarabirlik büyüdükçe ortaklarımızın refah seviyesi de artacaktır” dedi.

Son 10 yıldır büyümesini sürdüren Marmarabirlik 2020 yılına güvenle bakıyor. Sıkıntılı bir ürün alım kampanya dönemini geride bıraktıklarını bildiren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Kuruma zarar vermeden, üreticilerimizi de mağdur etmeden, zorlukları aşmaya çalıştık” dedi. 

İki yıldır Marmarabirlik’in piyasa koşullarının üzerinde bir fiyatla ürün alımı yaptığını belirten Başkan Asa sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişte ürününü tüccara verenler kazandığını zannediyorlardı. Bugün ise geçmiş dönemlerde Marmarabirlik’e  ürün veren üreticilerimiz kazanıyor. Üreticilerimiz  bütün ürününü Marmarabirlik'e vermek istemekte, bu da ortaklarımızın Marmarabirlik’e duyduğu güvenin ve memnuniyetin  bir göstergesidir. Hedefimiz ortaklarımızın bin bir zahmetle ürettikleri ürününe daha fazla değer kazandırmaktır.”

Marmarabirlik tarafından kg başı verilen desteklere de değinen Asa, “Üreticilerimize verilen desteğin toplam miktarı16 milyon 600 bin TL’dir. Bu miktar ile tesis veya çeşitli yatırımlar yapılabilirdi. Ama biz üreticimizin yanında olmayı tercih ettik, üreticimize destek verdik. Bu da kooperatif olmanın gereğidir” değerlendirmesinde bulundu.

Her zaman köklü çözüm üretmeye çalıştıklarının belirten Asa şunları söyledi: “2004-2009 yılları arasında Marmarabirlik yıllık satış ortalaması 23 bin tonlardaydı. Bugün 40 bin ton satış rakamlarına ve 600 milyon TL ciroya ulaştık. Göreve geldiğimizden bugüne, değişim dönüşüm ve planlı büyüme hedefi ile yollumuza devam ediyoruz.  Marmarabirlik'in 2020 hedefi, 45 bin ton ürün satmak ve 700 milyon TL ciro’ya ulaşmaktır.  2019 Yılında, miktar olarak 7200 ton ürün ihraç ederek, en yüksek ihracat rakamına ulaşılmıştır. 2020 Yılında 8.500 ton ürün ve 28 milyon   dolarlık ihracat  hedefliyoruz” 

Marmarabirlik’in  Turquality Marka Destek programına dahil edilen ilk kooperatif olduğunu bildiren Başkan Asa, “Turquality Marka Destek Programı  gücümüze güç katacak, önümüzdeki yıllarda ihracatımızın artmasına ve büyümemize de büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca Turquality Marka Destek programı sayesinde, dünya genelinde marka bilinirliğimiz çok daha artacak ve uluslararası pazarda küresel bir oyuncu olmamız için de bize yeni kapılar açılacaktır”  dedi.

Bugünü düşünmediklerini yarınları düşündüklerini ifade eden Başkan Asa,“Biz üreticimizin geleceğini düşünüyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında satışlarımız artmakta ve her geçen gün daha da büyümekteyiz.  Marmarabirlik büyüdükçe ortaklarımızın kazancı ve  refah seviyesi de artacaktır. 2023 vizyonu  hedefimiz yılda en az 50 bin ton ürün satmaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başlıyor: 60 Yıllık Miras, 190 Ülkede Milyonlarla Buluşacak
Bursa
Osmangazi Belediyespor Erkekler Voleybol 2. Ligi’ne yükseldi
Bursa
Marmarabirlik Olağan Genel Kurulu yapıldı
Bursa
Osmangazi’de geleneksel rahvan at koşusu coşkusu
Bursa
Bursa, turizmde yaygın olarak yıldız olacak
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Turizm Sektörü Yangın Güvenliği İçin Bursa Business School’da Buluştu
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Amatör futbol camiası bir tesis daha kazandı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İzmir’in Vicdanı Konuştu: Latif Aydemir’den Vefa Dolu Bir Önerge
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
ZİRVEDEKİLER programının konuğu ERDAL ŞİMŞEK olacak!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
SARIBAL: “VETERİNER HEKİMLERİN UYGULAMA ÜCRETLERİ DÖNER SERMAYEDE BEKLETİLİYOR”