Kategoriler

Bildef Bursa Gündemini Konuştu

BİLDEF (Bursa İl Dernekleri Federasyonu) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Bursa’da ilk kez yapılan Hemşehri Dernekleri Federasyonları Çalıştayı oldukça verimli geçti. Çalıştay da bir konuşma yapan BİLDEF Genel Başkanı Ramazan ALP “Bizler Balkanlardan, Kafkaslardan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden, farklı illerinden, göç ederek Bursa’ya yerleşmiş ve Bursa’yı yurt edinmiş bir ağacın farklı dallarıyız.” Dedi.

Alp, konuşmasına “Unutmamamız gerekir ki nereden gelirsek gelelim bizim asıl memleketimiz artık Bursadır. Bu bilinçle Bir yandan Kendi örf-adetlerimizi gelenek ve göreneklerimizi yaşatırken bir yandan da Bursa kültürü ile yoğrulmalı, kentlilik bilinciyle hareket etmeliyiz” sözleriyle devam etti.

“Bu bağlam da Bursa’nın bütün değerleri, zenginlikleri bir araya gelerek varsa bir sözümüz söyleyelim istedik. Amacımızhem tanışıp kaynaşmak, fikir alışverişinde bulunmak, hem de ortak paydalarda buluşarak yaşadığımız şehrin sorunlarına katkıda bulunmak olmalıdır.” Diyen Ramazan Alp, “Sivil Toplum Örgütleri temsil ettiği toplumların aynalarıdır. Güçlü Toplumlar güçlü sivil toplum örgütleriyle ayakta kalabilirler. Bursa’daki hemşehri derneklerimizin çatı örgütleri olan Federasyonların yaşadığımız bu ulu şehir adına ve hemşerileriadına söyleyecek fikirleri, projeleri ve bir sözleri vardır diye düşünüyorum” dedi.

Amacımız. “yiyelim içelim havadan sudan sohbet edip dağılalım” olmamalı, ortaya somut bir şeyler koyup üzerinde fikir yürütmeliyiz ve bir sonuç çıkararak yerel yöneticilerin önüne koymalıyız diyen ve bu ortak akla BİLDEF olarak öncülük etmek istediklerini ifade eden Ramazan Alp ve BİLDEF yönetimine tüm federasyon başkanları teşekkür etti. Çalıştay’da çıkan ortak karara göre her ay farklı bir federasyonda bir araya gelinerek bu birlikteliğin sürdürülmesi, özellikle tüm toplum katmanlarını ilgilendiren ve insanlara dokunan projelere birlikte imza atılması, sorunlar üzerinde ortak akıl ile çözüm bulunması üzerinde fikir birliğine varıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İMO Bursa Şubesi Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleri Sanayi ve Depolama Alanına İtirazını Açıkladı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’da Karam Veteriner Muayenehanesi hizmete açıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
3 MAYIS'TA TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE ŞEHİT SİNAN ATEŞ UNUTULMADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri