Kategoriler

METRUK BİNA YERİNE OTOPARK YAPILACAK

İnegöl Belediyesi, ufak dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturarak şehrin görsel dönüşümünü sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Orhaniye ve kırsal Hilmiye Mahallesinde bulunan iki metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi, şehrin estetik yapısını bozan ve bununla birlikte vatandaşın can ve mal güvenliğini de tehlikeye sokan metruk binalarla ilgili yıkım çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Orhaniye Mahallesi ile kırsal Hilmiye Mahallesinde iki binanın yıkımı yapıldı.

METRUK BİNA YERİNE OTOPARK YAPILACAK
İlk yıkım çalışması Orhaniye Mahallesi Eczacı Alibey Sokakta gerçekleştirildi. Burada sokak üzerinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş vaziyetteki metruk bina, risk oluşturduğu gerekçesiyle Encümen toplantısında alınan mail-i inhidam kararı (binanın yıkılmaya meyilli olduğunu gösterir durum) neticesinde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmayla yıkıldı. Mahalle sakinlerinin rahatsızlığı ve şikâyetlerine kayıtsız kalmayan İnegöl Belediyesi, çevre için tehlike arz eden binayı yapılan çalışmayla ortadan kaldırdı. Yıkımı gerçekleştirilen bina özel mülkiyet olması sebebiyle mülk sahibinden alınan izinle arsanın moloz ve diğer temizlikleri yapıldıktan sonra otopark olarak düzenlenerek yer sahibi arsayı kullanana kadar mahalle halkına otopark olarak hizmet vereceği açıklandı.

VİRAJDA GÖRÜŞ AÇISINI KAPATAN METRUK BİNA YIKILDI
Öte yandan, kırsal Hilmiye Mahallesinde de virajlı yolda görüş açısını kapatan metruk bina, alınan mail-i inhidam kararı neticesinde Fen İşleri ekiplerinin çalışması sonucunda yıkıldı. Bu sayede araçların yolda güvenli seyri de sağlanmış oldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa'nın yeni il sağlık müdürü Mustafa Çetin oldu!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Meydanda Yaya Kaldırımı Genişliyor
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nden Hayatı Kolaylaştıran Adımlar
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Turkish Fashion Fabrics Show Fuarı Kapılarını Açtı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ’NE GÜRSU İMZASI
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Sanatseverler klasik müziğin büyüsüne kapıldı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Rising City & Yapı ve Yaşam Fuarı’na Yoğun İlgi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Kombileri, Yaz – Kış Tasarruflu Kullanmak İçin Yapılması Gerekenler
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bahar Aylarında Lazer Göz Cerrahisine İlgi Arttı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
HAGEL TOPLANTISI GÜRSU’DA YAPILDI