Kategoriler

DEMİRYOLU ÖZLEMİ YENİDEN GÜNDEMDE

Bursa'nın demiryoluna kavuşması için 1997'den buyana kamuoyu oluşturma çabası içinde bulunan geçmiş dönem milletvekili Kemal Demirel, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Toprak'ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi 22-23'ncü Dönem Bursa Milletvekili ve Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı Kemal Demirel'in Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaretinde Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden biri olan Bursa'nın ulusal demiryolu ağına bağlanmasının kent açısından taşıdığı önem bir kez daha gündeme geldi.

Göreve yeni seçilen Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Toprak ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Demirel, 1997'de başlattığı günden bugüne 23 Yıllık "Bursa'ya Demiryolu" konusundaki çalışmalarını anlattı. Sanayi, turizm, tarım, eğitim ve tarih kenti Bursa'nın aynı zamanda ekonomiye en fazla katkı veren ikinci il olduğunu hatırlatan Demirel, "Bursa'nın çoktan trene kavuşması gerekiyordu. Yeterli kaynak aktarıldığında, bu yılın sonunda bu iş bitebilir" dedi.

Evsahibi başkan İbrahim Toprak da DESEV Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkanı Kemal Demirel'in çalışmalarını geçmişten buyana yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini kaydetti. Toprak, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa Demiryolu Projesi'nin öncelikli projeler arasına alınması talimatı verdiğine ilişkin yapılan açıklamaları da son derece umut verici bulduğunu söyledi.

Toplantıda DESEV Başkan Yardımcısı İbrahim Alkaya ve dernek yönetimi de hazır bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
SİVİLAY: Bursa'da OSB'leri verimli kullanalım yeter
Bursa
Kestel için OSB'ye bir tepki de Bursa Platformu'ndan
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa'dan Polonya’ya dostluk köprüsü
Genel
Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki
Bursa
Orhan Sarıbal'dan beyaz ete ihracat kısıtlamasına tepki
Bursa
Bursa'da Emir Sultanlı öğrencilerden bilimsel projeler
Bursa
Bursa Keles'te bu yemek 671’inci kez pişecek
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
BUYSAD Başkanı Dönmez yeniden YESİDEF'te
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir'e gastronomi ödülü
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Orhaneli'nde evlenecelere müjde