Kategoriler

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 92,7’Sİ CEP TELEFONU KULLANIYOR

2010-2018 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri raporuna göre, Türkiye’nin yüzde 92,7’sinin cep telefonu kullandığı kaydedildi. İnternet kullananların oranı ise yüzde 71,0 olarak belirlenirken, bu rakamın 2010 yılında sadece yüzde 37,6 olduğu saptandı.

Medya takip kurumu Ajans Press, cep telefonu ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre cep telefonu ile alakalı 2018 yılındaki basına yansıyan haber adedi 41 bin 290 olarak kayıtlara geçti. 2018 yılında internetin basında konuşulma sayısı ise 162 bin 116 saptandı. Gün geçtikçe internet kullanım oranı artarken basında yer alma oranında düşüş olduğu saptandı. Böylelikle geçen yıl konuşulma sayısı 121 bin 631 olarak kayıtlara geçti.

ERKEKLER DAHA ÇOK İNTERNET KULLANIYOR

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2010-2018 yılları arasına kapsayan Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri raporu belli oldu. Böylelikle 2018 yılında Türkiye’nin yüzde 92,7’sinin cep telefonu kullandığı kaydedildi. İnternet kullananların oranı ise yüzde 71,0 olarak kaydedilirken, bu rakamın 2010 yılında sadece yüzde 37,6 olduğu saptandı. Cinsiyet bakımından incelendiğinde de internet kullanım oranı erkeklerde yüzde 78,2, kadınlarda ise yüzde 63,9 olarak belirlendi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Dünya çapında başarı elde etmiş girişimciler tecrübelerini gençlerle paylaşıyor
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Osmangazi’de Uluslararası Balkan Festivali renkli görüntülerle start aldı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
YILDIRIM’DA ÇOCUKLARA AFETE HAZIRLIK EĞİTİMİ
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN YILMAZ ÜRETEN KADINLARLA BULUŞTU
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöl’de Zabıta Çiçekçileri Mercek Altına Aldı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İki Ayrı Bakana Çifte Soru Önergesi Verdi:
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İnegöl Belediyesi’nde Yeni Personellere Oryantasyon Eğitimi Verildi
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
BURSA BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI ÜYESİ REHBERLER İNEGÖL’ÜN DOĞASINI KEŞFETTİ
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
A Parti Bursa: Çözüm Hal Yasası değil birlikte üretim!
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BTSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi