Kategoriler

TERK EDİLMİŞ HURDA ARAÇLAR KALDIRILIYOR

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Hurda Araçların Toplatılması” kararı ile Bursa Valiliğin yayınladığı emir doğrultusunda Orhangazi’de daha önceden tespit edilen hurda araçların kaldırılması işlemi başlatıldı. Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve ilçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından daha önceden tespit edilen hurda araçların toplatılması işlemleri başladı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazısında cadde ve sokaklarda kamunun kullanımına ait bir yerde bırakılan kullanılamaz haldeki hurda araçlar yâda mütemmim cüzleri, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturmasının yanı sıra içeriğinde tehlikeli maddeler bulunması, her an patlama ve yanma riski taşımaları sebepleriyle kamu güvenliği ve esenliği açısından ciddi bir tehdit arz etmektedir. Ayrıca ülkemizin birliğine, beraberliğine ve güvenliğine kast eden terör örgütlerinin bölücü faaliyetlerinde zaman zaman bir araç olarak kullanılabilmektedir.


Bu kapsamda çevre kirliliğinin önüne geçmek, olası terör eylemlerini engellemek amacıyla yapılan bu uygulama ilçe genelinde daha önceden tespit edilen hurdaya çıkmış veya plakasız olarak uzun süredir aynı yerde park halinde bekleyen araçlar için daha önceden Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından bir hafta içerisinde kaldırılması yönünde tebligat edilmiş ve tebligattan sonra hurda araçların kaldırılması işlemi başlamış bulunmaktadır. İlçe genelinde farklı bölgelerde bulunan toplamda 79 hurda araçlar Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile beraber Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından hurda araçlar çekicilerle otoparka çekildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş.'nin yeni Genel Müdürü Sedat Akar oldu
Bursa
13 Kez Görüntülendi.
Yalçın Işıkyıldız BURFAŞA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getilrildi
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Nilüfer Belediyespor yönetiminden Başkan Özdemir’e ziyaret
Bursa
1 Kez Görüntülendi.
Bursa Yıldırım’da 5 yıl nasıl geçti?
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Valisi Demirtaş'tan YHT projesine Yenişehir'den yakın mercek
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Yıldırım'da gençlerden şehitlere vefa
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Yeni Uludağ kutu gazozlar İngilizce alt yazılı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir’den 'Yanınızdayız' mesajı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Geleceğin veteriner hekimlerine Osmangazi'de eğitim
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Yıldırım'da Bağlaraltı Pazar Alanı gün sayıyor