Kategoriler

SOKAK HAYVANLARI KİMSESİZ DEĞİL

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ilçemizde sahipsiz hayvanlar için su ve yem ihtiyaçlarını sürekli olarak karşılamaları için mamamatik uygulamasını devreye aldı.

Orhangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından daha önceden ilçemiz genelinde sokak hayvanlarının yemlerini ve su ihtiyaçlarını giderilmesi için mama kapları ile birlikte su kaplarını özellikle sokak hayvanlarının yoğun olarak bulundukları bölgelere koymuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize verilen mamamatik uygulaması ile daha da kolaylaştı. Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan mamamatik uygulaması içinde su ve yem haznesi barındırıyor. İlçemizde şuan sadece bir tane olarak verilen mamamatik ilerleyen zamanda sayısının artacağını ve şehrin birçok noktasına konulacağını ifade eden Veteriner İşleri Müdürlüğü periyodik olarak her gün kontrollerini sağlıyoruz dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “Sokak hayvanların özellikle kış aylarında yiyecek ve su ihtiyaçlarını gidermekte sıkıntı çektiklerini ve bu süreçte Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ilçemizin bazı noktalarına su ve mama kapları koydukları ifade ederken sokak hayvanları kimsesiz değildir. Bizlerin sahip çıktığı kadar vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyorum. Vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var bunlar kamu mallarıdır, yem ve su konulsun gibi beklentilerimiz yok. Sadece zarar verilmemesi ve sahip çıkılmasını bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarında destekleri ile sokak hayvanlarımız sahipsiz kalmayacaktır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İMO Bursa Şubesi Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleri Sanayi ve Depolama Alanına İtirazını Açıkladı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’da Karam Veteriner Muayenehanesi hizmete açıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
3 MAYIS'TA TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE ŞEHİT SİNAN ATEŞ UNUTULMADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri