Kategoriler

BURSA'DA AİLE HEKİMLERİ NEDEN RAPOR VERMİYOR?

Türkiye’de ve Bursa'da coronovirüs salgını hızla artarak devam ederken bazı Aile Sağlık Merkezlerindeki doktorlardan vatandaşlara rapor vermediği için sıkıntı yaşandığı iddia edildi.

Özellikle işe gitmek durumunda kalan ve hasta olan  vatandaşların  grip, nezle ve üst solunum yolu rahatsızlığından dolayı  Aile Sağlık Ocaklarına giden vatandaşlara sadece 2-3 gün rapor verildiğinden dolayı mağdur ediliyor.
Sağlık Bakanlığı Aile  Sağlık Merkezlerindeki Hekimlerine salgınından dolayı özellikle şüpheli kişilerin belirlenmesi ve tedavisi için 14 günlük rapor verme yetkisi olmasına rağmen bazı hekimlerin hastalarına  2'den fazla rapor vermedileri dolayı  vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. 
Hatta bazı Aile Hekimleri hastalarına sadece  2-3 gün rapor verebilecekleri fazla rapor istenilmesi durumunda Devlet Hastanesine yönlendirdikleri söylendi. 

Şayet Aile Hekimlerinin fazla rapor vermesi durumunda  ise Sağlık İl Müdürlüğü haklarında işlem yapıldığı söylendi. 
Ülkemizdeki coronovirüs salgını bu denli hızlı yayılırken bazı Aile Sağlık merkezlerinde bu denli gereksiz uygulamalar yapılması belkide hastalığın yayılmasına sebeb olacaktır.
Vatandaşlar bir an önce Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün Aile Hekimlerine bu raporlarla ilgili halka yardımcı olunması ve mağdur edilmemesi için yönetmelik veya tebliğ çıkarması gerektiğini söylüyor. 
Yoksa sıkıntı büyüyerek devam edecektir.


İşte size bir örnek bir olay...
Hasta bir vatandaş Aile Sağlık Merkezine Akut Sinüzit, nezle ve üst solunum yolu rahatsızlığı ile Aile hekimine giden hasta ayrıca evde yaşlı anne ve babası olduğunu söylemesine rağmen sadece 2 gün rapor verilerek hem iyileşebileceğini  hemde hastaya 2 gün sonra  işe gidebilirsin raporu verir.
Bu raporu yazan Bursa Osmangazi İlcesi de Yunuseli deki  16.01.241'de  Aile Sağlık Merkezinde Aile Hekimliğinde görev yapan  Dr. Dilruba Sağlam  oldu.
Bu yazılan rapor sonrası mağdur olan vatandaş durumunu anlatsada sorumlu Aile Hekimi  Dr. Dilruba Sağlam en fazla bu kadar rapor yazabildiğini  ama şayet fazla rapor isterseniz  devlet hastanesine gitmeniz gerekir cevapını alır.

Şimdi sorulması gereken bazı sorular var.
Sağlık Bakanlığı sabah akşam evde kalın mesajları verirken  Aile Sağlık Merkezleri neden hastaları Devlet Hastanesine gönderir?
Şayet Devlet Hastanesine giden hasta CORONAVİRÜS 'e yakalansa bunun sorumlusu kim olacak?
Yine hasta olan kişiye doktor  2-3 rapor verilerek evde istirahat etmek isteyen hastaya bir daha hastaneye veya işe gitmesi şu ortamda kime ne yarar sağlar?

Hastaların evde kalması gereken bir ortamda işe gönderme  veya tekrardan bir daha Sağlık Ocağına getirilmesi normal mi? 


Bu soruların acil sorulması gerekiyor ve bu konuda Bursa Sağlık İl Müdürü Halim Ömer Kaşıkcı  ve Halk Sağlığı Müdürlüğü bu yapılan yanlışlarla ilgili  ACİLEN yeni tedbirler alması gerekmektedir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
İMO Bursa Şubesi Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleri Sanayi ve Depolama Alanına İtirazını Açıkladı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’da Karam Veteriner Muayenehanesi hizmete açıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
3 MAYIS'TA TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE ŞEHİT SİNAN ATEŞ UNUTULMADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri