Kategoriler

MUDANYA BELEDİYESİ KORONA GÜNLERİNDE DAYANIŞMAYI BÜYÜTTÜ

Koronavirüse (COVİD-19) karşı mücadele sürerken dayanışma kenti Mudanya’da 5 bin 800 kişiye aylık gıda ve temizlik paketi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 2 bin 100 kişiye ise destek verildi. Mudanya’da sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediklerini belirten Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da Korona günlerinde de kimse kimsesiz kalmıyor” dedi.

Mudanya’da Koronavirüse (COVİD-19) karşı mücadele sürüyor. Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmeye başladığı ilk andan itibaren, temizlik ve dezenfekte çalışmalarını ilçenin tamamında uygulayan Mudanya Belediyesi, dayanışmayı da artırdı. Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Zeytin Dalı ile Uğur Böceği sosyal hizmet birimlerinde Mudanya Arama Kurtarma (MAK) biriminde çalışan personelin tamamı görev yaparken,  etkinlikleri iptal edilen Kültür Müdürlüğü personeli, ekiplere yardım için görevlendirildi. Dayanışma kenti Mudanya’da 5 bin 800 kişiye aylık gıda ve temizlik paketi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 2 bin 100 kişiye ise destek verildi. Hafta sonu İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca Mudanyalılara 75 bin ekmek dağıtımı yapıldı. Belediye ekipleri, koordinasyon içerisinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında halk sağlığını korumak amacıyla cadde ve sokakları, parkları, meydanları, hizmet binalarını, aile sağlığı merkezlerini toplu yaşam alanlarını özel hazırlanmış solüsyonlar ile dezenfekte ediyor. Mudanya’nın genelinde sokak ve caddelerde elle temas edilen tüm yüzeylerde yapılan temizlik ve dezenfekte çalışmalarının yanı sıra, site ve apartmanların girişleri, merdivenler ve asansörlerin ilaçlanmasına da başlandı. Çalışmalar kapsamında 18 bin 500 litre temizlik malzemesi,70 kilogram antiviral dezenfektan kullanıldı. Bu süreçte, sokak hayvanları da yalnız bırakılmadı,  bin 200 kilogram köpek maması ile 50 kilogram kedi maması belirli periyotlarla can dostlara ulaştırıldı.

BİZ FEDAKAR, BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Mudanya’da birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini belirten Başkan Türkyılmaz, “Her zaman söylediğim gibi, Mudanya’da kimse kimsesiz kalmıyor, hiçbir çocuk yatağına aç girmiyor. Başımızın tacı büyüklerimizin ve tüm ihtiyaç sahiplerinin talepleri yine belediyemiz ekipleri tarafından karşılanıyor. Biz, büyük ve fedakar bir aileyiz, sevgiyle ürettiklerimizi, yine aynı sevgiyle halkla hakça paylaşmaya devam ediyoruz. Gece gündüz, 7/24 Mudanyalı hemşehrilerimizin yanındayız. Daha mutlu daha sağlıklı bir gelecek için bugünden sorumlu davranan hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
İMO Bursa Şubesi Kestel Soğuksu ve Seymen Mahalleri Sanayi ve Depolama Alanına İtirazını Açıkladı
Bursa
2 Kez Görüntülendi.
İnegöl'de gençlerin yeni mekanı Nöbetçi Kitaphane
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa’da Karam Veteriner Muayenehanesi hizmete açıldı
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Bursa
5 Kez Görüntülendi.
3 MAYIS'TA TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNDE ŞEHİT SİNAN ATEŞ UNUTULMADI!
Bursa
3 Kez Görüntülendi.
Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı
Bursa
6 Kez Görüntülendi.
Bursalı öğrenciler Polonya’da iklimsel çözüm aradı
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Gemlik'te Başkan Deviren'den yerinde test
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
BURSA GÜLÜMSEMEYE MUSTAFA BOZBEY VE ERKAN AYDIN İLE BAŞLADI
Bursa
4 Kez Görüntülendi.
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri